Közel kétezer-ötszáz gyermek az evangélikus ovis olimpián

Frissítve: 2024.01.16. 10:57
Beküldte galambos - 2023, május 2 - 15:07
Szellemi és lelki feltöltődést, örömteli együttlétet élhettek meg azok az evangélikus óvodába járó gyermekek, akik részt vettek az ország különböző pontjain egy időben tartott 13. országos evangélikus ovis olimpiai játékokon április 27-én. Az egész napos programhoz harminc evangélikus óvoda százhárom csoportja csatlakozott. Így kétezer-négyszáznyolcvanhét óvodás lett „olimpikon”.

Az óvodai munkatársak odaadó szolgálatának köszönhetően csillogó szempárok, mosoly, az együtt játszás öröme és a közösségépítés határozta meg evangélikus óvodáinkat az ovis olimpia napján. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának szervezésében évről évre megrendezett program ismét egymásra és Istenre figyelő derűs alkalmat hozott az óvodák életébe. A nap folyamán az áhítat, közös imádság mellett különböző játékos, egymásra és a teremtett világra fókuszáló feladaton vettek részt a gyermekek.

A Szutyányiné Zsédely Dóra, a győri Péterfy Sándor Evangélikus Óvoda pedagógusa által összeállított változatos és ötletes feladatok minden korosztály számára kihívást és szórakoztató játékot jelentettek. „Minden évben nagy öröm számunkra, hogy a mozgás fontosságát, az egészséges életmódra nevelést erősíthetjük gyermekeinkben ezen a napon is” – állapította meg Szabó-Gajdos Edina, a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda pedagógusa. Keresztes Aranka, a lajoskomáromi Kerekerdő Evangélikus Óvoda óvónője pedig arról számolt be, hogy „minden gyermek élvezte a mozgást, a közös játékot, és teljes beleéléssel mutatták be a versenyszámaikat”.

Bár az ovis olimpiát minden intézmény a saját településén bonyolítja le, az óvodák közötti összetartozás-élmény így is létrejött, hiszen a gyermekek játéka az intézmények közötti kapcsolatot, a nagyobb közösséghez tartozást is kifejezte. Erről Benséné Sándor Erzsébet, a Hódmezővásárhelyi Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda vezetője elmondta: „Számunkra, óvodai dolgozók számára különleges érzés, hogy ugyanebben az időben az országban együtt verseng sok evangélikus óvoda kisgyermeke is.”

A cikk először az Evangélikus.hu honlapon jelent meg.

Cimkék: