Kitárta kapuit a Tarisznya Evangélikus Udvar a Művészetek Völgyében

Frissítve: 2021.09.17. 07:52
Beküldte galambos - 2019, július 24 - 08:41
Taliándörögd – Zarándokúttal, gyermekfoglalkozásokkal, fórumbeszélgetésekkel, Szólj be a papnak! programmal, életút-labirintussal és a teremtett világ megóvására fókuszáló foglalkozásokkal is várja az érdeklődőket a július 19–28. között zajló Művészetek Völgye fesztivál keretében a taliándörögdi Tarisznya Evangélikus Udvar.

A Művészetek Völgye fesztivál látogatói számára a Tarisznya Evangélikus Udvar a párbeszédre kész, nyitott egyházat képviseli. A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya által életre hívott és immáron harmadik éve üzemelő közösségi tér célja, hogy bemutassa: az evangélikus egyház nyitott a fiatalokra, törődik a természet megóvásával, és kész az akár provokatív, mindenkit érintő társadalmi és egyéni kérdésekről őszinte és nyílt beszélgetést folytatni. Mindezt pedig nemcsak fórumbeszélgetésekkel, hanem jó hangulattal, kreatív foglalkozásokkal, lelkiségi alkalmakkal és nyitott szemlélettel reprezentálja.

A fesztiválozóknak lehetőségük van evangélikus lelkészekkel, teológusokkal és teológushallgatókkal is beszélgetni, újrahasznosított pólókat készíteni, de a Szociopoly elnevezésű interaktív színházi társasjátékot is kipróbálhatják. Az érdeklődők próbára tehetik magukat a reformációi szabadulószobában, a Láthatatlan Színház különleges lelki útját is végigjárhatják, és az Evangélikus Pedagógiai Intézet közreműködésével elmélyedhetnek a játék és áldás összefüggéseiben is.

A taliándörögdi evangélikus templom udvarában egy különleges, az életút kérdéseit bemutató és annak feldolgozását segítő labirintust is felállítottak a szervezők.

Az idei év újdonsága a Kapolcs és Taliándörögd között kiépített, megközelítőleg nyolc kilométer hosszú zarándokút, amelynek interaktív állomásai a gyalogláson kívül izgalmas, elgondolkodtató belső utazásra is hívnak minden útnak induló fesztiválozó zarándokot.

A Szólj be a papnak! programok és a fórumbeszélgetések többek között a gyermekvállalás, a környezetvédelem, a generációk együttélése és a függőség kérdéseit érintik.

Németh Zoltán lelkész, „udvargazda” így fogalmazta meg a Tarisznya udvar szemléletét: „A taliándörögdi evangélikus templom udvarán, a Tarisznyába igyekeztünk összegyűjteni sok-sok mindent, ami haverokkal lófrálók, családdal bóklászók, kéz a kézben járók vagy éppen egyedül mászkálók számára talán még sokáig elegendő útravaló lehet. Családias hangulat, gyermekprogramok, táplálék testnek és léleknek. Ez a Tarisznya. Szeretettel várunk!”

Képgaléria:

(forrás: evangelikus.hu)