Megrendezték az egyházi iskolák hittanversenyének döntőjét

Frissítve: 2023.05.02. 15:10
Beküldte galambos - 2022, április 4 - 19:15
Az egyházi iskolák hittanversenyének országos döntőjét rendezték április 2-án, szombaton a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának szervezésében. A dobogós helyezésekért egyházkerületenként nyolc-nyolc csapat versenyezhetett nyolc különböző állomáson, elméleti és kreatív feladatok megoldásával a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban.

A közel százötven résztvevő jó hangulatú, élménydús napot tölthetett együtt. A reggeli megmozgató közös éneklést követően Oberling Zsanett hitoktató áhítata indította útra a csapatokat. A komoly versenyzés levezetéseként a diákok ebéd után Nagy Jonathan szórakoztató interaktív bűvészprodukcióján vehettek részt a díszteremben.

20220402 orszagos hittanverseny gyumi 9

Az eredményhirdetésen a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola, az albertirsai Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskola és a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola diákjai vehették át az első helyezésért járó okleveleket és ajándékcsomagokat.

30. OHV iskolaidonto vegeredmeny

A 30. országos evangélikus hittanverseny gyülekezeti versenyének országos döntőjét az Evangélikus Hittudományi Egyetemen rendezik április 9-én, gyereknappal egybekötve.

20220402 orszagos hittanverseny gyumi 7

(A cikk eredetileg az Evangélikus.hu oldalon jelent meg.)

Cimkék: