Balogh Éva

Frissítve: 2018.09.18. 12:16
Beküldte galambos - 2014, november 27 - 09:24
gyülekezeti referens

Végzettségem szerint lelkész, keramikus, kulturális menedzser, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember vagyok.

Sámsonházán és Egerben töltött lelkészi szolgálat után kerültem Budapestre, ahol nyolc évig voltam kórházlelkész.

Ez a munka jó néhány előre ki nem számítható magasságot és mélységet tartogatott számomra, sokat tanított életről és halálról, megerősítette az emberi szó gyógyító hatásába vetett hitemet.

Emellett –mintegy kiegyensúlyozásként- 13 évig tanítottam hittant az Aszódi Evangélikus Gimnáziumban. Nagy megtiszteltetés volt, amikor a tanítványaimtól érdeklődést és bizalmat kaptam.

2014 szeptembere vagyok a Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársa. Lelkesítő újdonság számomra a csapatban végezhető munka, annak a lehetősége, hogy a feladathoz mindenki hozzáadhatja a maga „színét”, azokkal az adottságokkal, amelyekkel csak ő tud jelen lenni.

Továbbra is hiszek az emberi kapcsolódások sorsformáló erejében. Hiszem, hogy Isten azért tesz bennünket egymás közelébe, hogy útjaink érintsék (keresztezzék?) egymást.

Két felnőtt gyermekem van, mindketten elindultak az önállósodás útján.

Hetedik éve foglalkozom pszichodrámával, ezzel a nagyszerű módszerrel, amely elsősorban a különböző kapcsolatainkat segíti meggyógyulni.

Saját szótáram hét (talán) legfontosabb szava abc sorrendben: alkotás, derű, élet, kapcsolat, találkozás, tanulás, változás.

Balogh Éva gyülekezeti referens, Mobil: 20/824-4723, E-mail: eva.balogh@lutheran.hu