Bányai Tamás

Frissítve: 2021.09.12. 19:00
Beküldte galambos - 2021, szeptember 12 - 18:28
Gyermek- és ifjúsági referens

„Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása.” – írja Pál apostol a Római levél 11. fejezetében. És valóban, a keresztyén ember ebben kettősségben él: Isten hívásának hallásában és az ő ajándékaiban való bőségben.

A Csengőd-Páhi-Kaskantyúi Evangélikus Társult Egyházközségben 2009 és 2017 között, a Budavári Evangélikus Egyházközségben 2017 szeptembere és 2021 augusztusa között láttam el kántori feladatokat. A Budavár ifjúsági körében 2018 szeptemberétől végzek szolgálatot.

A Kántorképzőben megtapasztalt hívás és számtalan ajándék vezetett az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus-lelkész képzésére, ahol 2017 óta folytatom tanulmányaimat. A Teológián 2018-ban bíztak meg először a Hallgatói Önkormányzatban végzendő szolgálatokkal, 2021 óta a HÖK vezetői tisztségében is bizalmat szavaztak teológustársaim.

Hívás és ajándék az, hogy már másodszor dolgozhatom a Gyülekezeti- és Missziói Osztály kötelékében. A gyermek- és ifjúsági munka azonban már sokkal korábban, a fóti Evangélikus Kántorképző Intézetben ragadott magával, ahol 2018 óta szolgálok elsősorban a júliusi tanfolyamok tanfolyam-teológusaként, valamint az egyházi ének tanáraként.

Eddigi szolgálataimban számtalan alkalommal tapasztalhattam az apostol biztatását, bízom abban, hogy ebben a régi-új szolgálatban sem lesz ez másképpen.

Bányai Tamás gyermek- és ifjúsági referens; E-mail: tamas.banyai@lutheran.hu

Cimkék: