Válaszúton | 8. KÖSZI Téli berek értékkereső tábor 18-29 éveseknek

Frissítve: 2017.02.03. 15:56
Beküldte galambos - 2016, december 19 - 14:02
Az új Téli berek tábor azoknak a 18-29 éves fiataloknak szól, akik még nem családos fiatal felnőttként keresik az útjukat, vagyis érettségizők, főiskolások, egyetemisták, pályakezdők.

A tábor célja segíteni eligazodni a felnőtt életüket éppen elkezdőket az útvesztőben, amit a nagybetűs életbe való kikerülés jelent: az iskolapadból a munkába és felsőfokú tanulmányokba, zsebpénz helyett önálló pénzgyűjtésbe, puskázás helyett vizsgán való helytállásba, biztonságos kiscsoportból a felnőtt kapcsolatokba, szülői házból a (talán távoli) saját otthonba. A kamaszkori identitáskeresés után ez az időszak az elköteleződésé, társ, szakma, életstílus vagy baráti kapcsolatok mellett – és ez korántsem könnyű, hiszen az irányítás már a fiatal felnőtté, a választási lehetőség és a buktatók száma azonban igen nagy.

A tábor küldetése, hogy bonyolult világunkban egy kis kapaszkodót nyújtson, olyan szórakoztató, de egyben elmélyülni is képes, szerető közösséget, ahol nem kell buliarcnak lenni, de túlzottan felnőttet sem kell játszani, ahol lehet azonosulni vagy épp elszakadni a szülői mintától, és lehet közösen gondolkodni arról, mit is akarunk valójában az életünktől.

 

Korosztály: 18-29 éves fiatal felnőttek

Időpont: Nagyveleg, 2017. február 2-5.

 

A KÖSZI Téli berek tábor mottója 2017-ban: Válaszúton
Már a gimnáziumi padban is tűkön ültél, és visszaszámláltad a hónapokat, amíg betöltöd a bűvös 18-at? Amikor végre függetlenítheted magad a szüleidtől, és úgy élheted az életed, ahogy elképzelted, korlátok és kimenőkérés nélkül… De mi van akkor, ha fiatal felnőttnek lenni mégsem olyan egyszerű és szabad érzés, mint ahogyan elképzelted? Ha a boldog önállóságérzés helyett egyre komolyabb felelősségtudattal és döntések sorozatával kell megküzdened? A nyomás egyre nő, a helyes utat megtalálni egyre nehezebb, már az elköteleződés is a levegőben lóg (legyen az szakma, társ vagy más értékek mentén), de talán még nem vagy rá képes? Melyik a helyes irány, ki tud egyáltalán utat mutatni? Nos, mi megpróbálunk közösen találni…

 

A fiatal felnőttkor buktatóit és örömeit, választásait és megoldásait járjuk körbe a KÖSZI új, 18 éven felülieknek szóló táborában. Ez a hosszú hétvége sok szabadsággal, mellette mégis közös élményekkel és gondolkozással vár, kikapcsol a mindennapokból, és újratölt hittel, energiával, szerető barátokkal. Felnőttként beleszólásod lehet a programokba, mégis gondtalanul játszhatsz és szórakozhatsz velünk, akár egy gyerek! Ugye számíthatunk Rád?

 

Részvételi díjak, kedvezmények és a technikai részletek pontos leírása a KÖSZI honlapján: www.koszi.net E-mail: koszi@koszi.net

Cimkék: