Lapozható óriáskönyvből tanulhatjuk a reformációt Gyomaendrődön

Frissítve: 2022.06.20. 15:28
Beküldte galambos - 2017, november 21 - 17:07
Az országot bejáró két embernagyságú Evangélikus Képeskönyv egyike Gyomaendrődre érkezett. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából készítette el a testes műtárgyat.

A két méternél is magasabb, tizenkét oldalas rendhagyó köztéri installáció az evangélikus egyház történetét és jelenét, valamint a reformáció országunkra gyakorolt hatását foglalja magába.

A könyvből többek között megismerhetjük a hazai evangélikusság múltját és jelenét, a Magyarországi Evangélikus Egyház és Luther Márton legfőbb tanításait, az evangélikus egyház missziói munkaágait és szolgálati területeit, elolvashatjuk az egyház főbb hitvallásait, végül megismerkedhetünk több neves evangélikussal.

Az óriáskönyv érdekessége, hogy teljesen összecsukható és pánttal lezárható, az oldalai pedig kerekeken gördülnek és akár be is állhatunk az egyes oldalak közé.

A hatszáz kilós kötetet hazánk több városában is felállították már, november 18-tól két héten át a gyomaendrődi Kner téren lehet megtekinteni.

Forrás: beol.hu