TERMESZ - Természetjáró Evangélikusok Szövetsége

Frissítve: 2018.10.03. 15:14
Beküldte galambos - 2018, május 26 - 11:49
Ezzel a meghívóval azokat szeretnénk megszólítani, akik a keresztyén lelkiséget – imádság, elcsendesedés – szívesen és magától értetődően kapcsolják össze a mozgás, a természetjárás örömével és lenne kedvük részt venni egy olyan hétvégén, ahol ez a kettő – lelkiség és a szabadban való mozgás – úgy fonódnak össze, mint az imádságra kulcsolt kezek.

Ezzel a meghívóval azokat szeretnénk megszólítani, akik a keresztyén lelkiséget – imádság, elcsendesedés – szívesen és magától értetődően kapcsolják össze a mozgás, a természetjárás örömével és lenne kedvük részt venni egy olyan hétvégén, ahol ez a kettő – lelkiség és a szabadban való mozgás – úgy fonódnak össze, mint az imádságra kulcsolt kezek.

A későbbiek során ha sikerül a túrázó evangélikusok kis közösségét létrehoznunk – TERMESZ: természetjáró evangélikusok szövetsége – szeretnénk további hétvégéket, táborokat, közös kirándulásokat szervezni, illetve helyi gyülekezeti "termeszbolyok" létrejöttét kezdeményezni.

Az első hétvége: 2018. szeptember 28-30, Piliscsaba, Béthel Evangélikus Missziói Otthon

Várjuk érdeklődő felnőttek, fiatalok, baráti vagy gyülekezeti kisközösségek, gyermekes családok jelentkezését. Alsó-felső korhatár gyakorlatilag nincs, minden érdeklődőt várunk, a gyerekek felügyeletéről a résztvevő családok gondoskodnak a túrákon és más alkalmakon.

A részvételi díj felnőtteknek 10.000. Ft, 14 év alatti gyermekeknek 5000 Ft a teljes hétvége teljes ellátással (péntek vacsorától vasárnap ebédig) (0-3 éves korig ingyenes) Az utazást Piliscsabára mindenkinek egyénileg kell megoldania

Péntek: vacsora után ismerkedés, közös játék, áhitat

Szombat: Testi-lelki bemelegítés, kb.10-15 km-es túra a környéken, túra közben egyéni és közösségi gyakorlatok a tudatos jelenlét, Isten, a természet, a közösség felé megélt nyitottság jegyében. Este előadás, beszélgetés

Vasárnap délelőtt: "Mozgó istentisztelet"

Jelentkezni – illetve érdeklődni – a gyulmisz@lutheran.hu email címen lehet június 30-ig.

Kérem a lelkészkollégákat, hogy ezt a lehetőséget hirdetés, továbbítás, megosztás útján segítsenek terjeszteni a gyülekezeti tagok körében.

Egy sokak számára áldásos és örvendetes kezdeményezés reményében várjuk szeretettel a jelentkezéseket: a gyümi csapat nevében Németh Zoltán lelkész a hétvége szervezője és felelőse.

Program:

Péntek:
18.30.: Vacsora
20.00. Ismerkedés, egy(s)másra hangolódás, játék,elcsendesedés
Egy mozgalmas – izgalmas bibliai történet feldolgozása közösen
21.30. Kötetlen este iddogálás, eddegélés, beszélgetés

Szombat:
8.00. Reggeli
9.00. A túra
Az útvonal szervezés alatt, de több választási, illetve kombinációs lehetőség lesz. A max. távolság kb. 20 km. Péntek este megbeszéljük, hogy kinek milyen módon teljesíthető a túra vagy annak egy része. (A „K” jelzésen indulva mennénk Pilisszentiván irányába és a Jági tanösvény érintésével vissza. ) http://www.dunaipoly.hu/hu/helyek/tanosvenyek/jagi-tanosveny
Az étkezést útközben a reggelinél vételezett úti csomagokból, illetve egyéni kiegészítőkkel oldjuk meg.
18.00. Meleg kétfogásos – és túravezetői elismerést kifejező meleg kézfogásos - vacsora vár minket visszaérkezve a Béthelbe.
19.30. Kismedencés uszoda, jakuzzi, szauna a 400m-re található Fébé épületében. FÜRDŐRUHÁT és egyéb szükséges kellékeket – törölköző, papucs – mindenki hozzon, aki készül erre a programra!!!! A csoport be lesz jelentve, várnak minket és biztosan jól fog esni egy fárasztó nap után!
21.30. Rövid közös napzárás, esti ima a Béthelben.
22.00. Akinek van még kedve, ereje: iddogálás, eddegélés, beszélgetés

Vasárnap:
7.30. Reggeli
8.10. Imaséta az erdőben – rákészülés az istentiszteletre. (2-3 km túra, közben meg-megállva halk közös imára, zsoltárra, énekre, majd megyünk tovább serényen.)
9.30. Visszaérkezés a Béthelbe
10.00. Istentisztelet, együtt a gyülekezettel és egy másik vendégcsoporttal. Az istentisztelet keretében lesz egy keresztelő és úrvacsoraosztás is. Kézdy Péter helyi lelkész és én együtt szolgálunk az istentiszteleten.
12.00. Ebéd
13.00. Zárókör: tanulságok, tervek, hogyan tovább Termesz?
14.00. Búcsú – aki bírja és igényli – majd elutazás.

Szempontok a csomagoláshoz, ajánlott, nem feltétel:
Kényelmes, strapabíró túracipő és váltócipő
Hosszúszárú nadrág, ami védi a lábszárat
pulóver, könnyű esőkabát
Hátizsák (kézi vagy oldaltáska helyett)
Túrabot párban, vagyis 2db.(Megfelelő használata - szívesen megmutatom – megkönnyíti a gyaloglást, kiegyenlíti a terhelést, csökkenti az esés, ficam lehetőségét, és nem utolsó sorban átmozgatja az egész testet, minden izom részt vesz a mozgásban.)
Pilis és Budai Hegység turistatérkép
Kedvezményre jogosító és egyéb igazolványok (tömegközlekedés esetleges igénybevétele miatt)
Fürdőruha