Evangélikus udvar a Művészetek Völgyében

Frissítve: 2019.09.16. 17:06
Beküldte galambos - 2018, július 30 - 19:36
Családias hangulat, közösségi élmény és a beszélgető egyház képe jelenik meg a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztálya által működtetett Tarisznya evangélikus udvarban a Művészetek Völgye fesztiválon.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a taliándörögdi evangélikus templom és udvara a helyszíne a találkozás örömét sugárzó és családias légkört képviselő Tarisznya udvarnak, melynek folyamatosan keresett látványosságává vált a templom mögött felépített életút-labirintus. Az útvesztő koncepciója, hogy az élet különböző eseményein keresztül és bibliai igék, irodalmi idézetek és különleges feladatok révén segítséget nyújtson az önismerethez.

A kisgyermekek a buborékfújástól a kézművességen és gyertyaöntésen át számos játékos programon vehetnek részt. Az oktatási osztály közreműködésével a szülőknek és gyermekeknek élménypedagógiai foglalkozásokkal és készségfejlesztő játékokkal mutatják be a Sakkpalota programot, és az érdeklődők a külügyi osztály reformációi szabadulószobáját is kipróbálhatják.

A játékos foglalkozásokon, egyházat bemutató ismeretterjesztésen túl az udvarban mindennap van áhítat, és vasárnap a helyi gyülekezet és a Művészetek Völgye fesztiválozói számára istentiszteletet is tartottak.

A személyes és közösségi beszélgetésekre épülő udvar lehetőséget teremt arra, hogy a hívő, illetve egyház iránt érdeklődő fesztivállátogatók megismerkedhessenek az evangélikus egyházzal, valamint feltehessék a hitről, életről, mindennapokról szóló kérdéseiket. Az evangélikus udvarba betérők közül többen is jelezték, hogy a tavalyi jó élmény miatt jöttek vissza, mert a Tarisznya udvarban jó a hangulat, közösségi élmény vár, és az egyház nyitottságát tapasztalták meg.