Értesítés a 2019-es Országos Evangélikus Hittanversenyről

Frissítve: 2018.10.10. 16:13
Beküldte galambos - 2018, október 7 - 11:21
A 2018-2019-es tanévben egy új struktúrát próbálunk ki a hittanversenyek rendszerében. Ennek részleteiről az alábbiakban tájékoztatjuk az érintetteket.

Kedves Lelkészek és Hitoktatók!

Sok véleményt meghallgatva, a témát alaposan körüljárva, arra az elhatározásra jutottunk, hogy 2018-2019-es tanévben egy új struktúrát próbálunk ki a hittanversenyek rendszerében.

Az egyházi iskolába járó diákjaink és a gyülekezeti csapatok együtt versenyezhetnek. Akár vegyes csoportokat is alkothatnak.

Helyi szinten minden gyülekezetre és iskolára rábízzuk, hogy milyen módszert választ a csapattagok kiválasztására.

Országosan nem küldünk ehhez feladatlapot. Bízunk benne, hogy úgy is nagyon sokan készítenek gyakorló feladatokat a felkészítés során. Ezek alapján is kiválaszthatóak a résztvevők. Bátorítjuk a felkészítőket, hogy tegyék közkinccsé a gyakorlólapokat, (különböző online felületeinken, pl.: a lelkészek és hittantanárok levelezési listáján), és ha nekünk elkülditek, örömmel feltesszük a honlapunkra, segítve egymás felkészülését.

A megyei fordulóra, mely március 9-én lesz, mi küldjük a feladatokat.

Sok helyen régi szokás, hogy a hittanverseny megyei fordulója egyúttal gyermek- és ifjúsági nap. Ezt a szemléletet szélesebb körben népszerűsítenénk. Ezért kiemelt hangsúlyt szeretnénk fektetni arra, hogy ez idén minden megyében megvalósulhasson.

A lebonyolítást szívesen segítjük programtervekkel, ötletekkel.

Tudjuk, hogy ez plusz terheket ró az egyházmegye katechetikai és/vagy ifjúsági felelősére. De a házigazda gyülekezetnek biztosan jót tesz a közös jó cél megvalósítására törekvés.

Gyermekeink pedig remélhetőleg lelkiekben gazdagabbak lesznek. S nem csak azok távoznak örömmel, akik megnyerték a versenyt, hanem a többi résztvevő is úgy érzi, érdemes volt ott lennie.

Az országos fordulót a szokásos módon gyermeknap keretében rendezzük a teológián. Ennek időpontja március 30.

A felmerülő kérdésekre készséggel válaszolunk.

Testvéri szeretettel: Mrkva Renáta és Péterné Mestery Rita

A levél PDF változata ITT érhető el.

 

Cimkék: