Bátorítás matricázásra

Frissítve: 2022.09.12. 18:48
Beküldte galambos - 2021, december 4 - 12:02
Játszadozzunk bibliai történeteket felidéző matricákkal! Ismertető a Luther Kiadó és a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának gondozásában megjelent Bibliai matricákról.

Az ősz folyamán jelent meg a Luther Kiadó gondozásában egy összesen tíz A5-ös méretű lapból álló matricagyűjtemény, amely a Gyülekezeti és Missziói Osztály elmúlt években megvalósult kiadványfejlesztéseiből merít. Egy olyan összeállítást válogattunk össze Gerőfi Anna, Kisantal Ágnes és Pete Dóra evangélikus grafikusok segítségével, amely több korosztály számára nyújt illusztrációs segédeszközt gyülekezeti foglalkozásra, hittanórára, vagy egyszerűen ajándék is lehet, akár karácsonyra is. Kedvcsinálóként néhány szó a csomag lapjairól:

   – a napkeleti bölcseket ábrázoló óriásmatrica vezeti be a Jézus életének főbb állomásait megjelenítő miniképeket;
   – három lapon találkozhatunk az Ószövetségből vett képekkel történeti és a korabeli világot bemutató illusztrációk formájában;  
   – egy lapon szerepel Jézus tanítása nyomán Isten gondviselésének gazdagsága;
   – a Jézus korabeli templomot puzzle-ként állíthatjuk össze;
   – fiatalos stílusú igés matricák is helyet kaptak a színes képek között;
   – a Biblia képi világát felidéző, színezhető matricákból saját igés lapok is készülhetnek;
   – két matricaív evangélikus identitásunkat erősíti: a két, különböző méretű, színezhető Luther-rózsa-sorozat, illetve a hat, vidám grafikákkal kiegészített „Erős vár a mi Istenünk!” felirat.

A lelkészek, hitoktatók, gyülekezeti munkatársak, fiatalok és gyermekek kreativitásán múlik csak, hol találják meg ők a változatos képecskék legjobb helyét. Bátorítsunk másokat, mert matricázni jó, és matricázzunk együtt, miközben felidézzük a bibliai történeteket!

Bibliai matricacsomag
Luther Kiadó – Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya
A kiadvány itt érhető el a Luther Kiadó webáruházában.

(Forrás: Evangélikus.hu, szöveg: Grendorf-Balogh Melinda)