Online tartották meg a 29. Országos Evangélikus Hittanverseny első fordulóját

Frissítve: 2021.05.26. 12:59
Beküldte galambos - 2021, február 15 - 10:26
2021. február 15-én több mint 400-an vettek részt a 29. Országos Evangélikus (Online) Hittanverseny első fordulóján.

A kialakult járványügyi helyzet miatt a több évtizedes múlttal rendelkező Országos Evangélikus Hittanverseny az idei évben a megszokottól eltérő módon, egyénileg versenyezve, 4 fordulón keresztül (3 online versenykör, 1 kreatív munka) kerül megrendezésre. A tavaly elmaradt verseny témáját – Jézus példázatai az evangéliumokban – használták fel a szervezők, azokat a feladatokat gondolták, tervezték újra digitális formában.

A tanulók az online térben három hónapon keresztül különböző játékos, látványos feladatokkal mérhetik össze tudásukat egymással. Az első fordulóban a megszokott korosztályonkénti bontást követve, korcsoportonként 6–6 feladat várt a versenyzőkre, melyet a Learning Apps felületén tudtak megoldani. Köszönjük a bíztató visszajelzéseket, örülünk, hogy korszerű, színes, élménygazdag feladatokat tudtunk összeállítani és sokak ezáltal is megismerhették ezt a modern és kreatív oktatási felületet. Reméljük, a tanulók ennek segítségével is tovább mélyíthetik bibliaismereti tudásukat.

A feladatok ,,digitális átültetésében” Darvas Anikó, evangélikus lelkésznő vett részt az osztály gyermek- és ifjúsági munkatársai – Tiborfi Mónika és Szidoly Roland – mellett.

A beérkezett regisztrációk alapján, a forduló reggelén 443 versenyzőnek küldtük ki az egyéni belépési adatokat a versenyben való részvételhez. A következő fordulóban való részvétel feltétele az előző körben való feladatok kitöltése, megoldása. A második fordulóba így 405 versenyző jutott tovább.

A hittanverseny Learning Apps felületén lévő feladatokat nyilvánossá tettük az alábbi link birtokában bárki számára szabadon kitölthető, megosztható: https://learningapps.org/user/gyulmisz?displayfolder=4048303

A 2. forduló időpontja: 2021. március 20. (szombat) 9.00–15.00 óra.

Cimkék: