Sikeresen zárult a 29. Országos Evangélikus (Online) Hittanverseny második fordulója

Frissítve: 2021.10.13. 16:29
Beküldte galambos - 2021, március 23 - 11:10
Közel négyszáz résztvevővel tartották meg a Gyülekezeti és Missziói Osztály (GYÜMI) szervezésében a 29. Országos Evangélikus (Online) Hittanverseny második fordulóját. A verseny második alkalmán a Redmenta felületén mérették meg tudásukat a résztvevők, 2021. március 20-án.

A kialakult járványügyi helyzet miatt, a több évtizedes múlttal rendelkező országos evangélikus hittanverseny az idei évben a megszokottól eltérő módon, egyénileg versenyezve, 4 fordulón keresztül (3 online versenykör, 1 kreatív munka) kerül megrendezésre. A tavaly elmaradt verseny témáját – Jézus példázatai az evangéliumokban – használták fel a szervezők, azokat a feladatokat gondolták, tervezték újra digitális formában.

A tanulók az online térben három hónapon keresztül különböző játékos, látványos feladatokkal mérhetik össze tudásukat egymással.

A második fordulóban a megszokott korosztályonkénti bontást követve, korcsoportonként 5-6 feladat várt a versenyzőkre, melyet a Redmenta felületén tudtak megoldani. A versenyzőknek a feladatok megoldására a megadott idősávon belül maximum 60 perc állt rendelkezésükre.

Az első fordulóból, több mint 400-an jutottak tovább, így a forduló reggelén nekik küldték ki az egyéni belépési adatokat a versenyben való részvételhez. A következő fordulóban való részvétel feltétele az előző körben való feladatok kitöltése, megoldása. A harmadik fordulóba így 386 diák jutott tovább, akik hétfőn délelőtt kaptak eredményt az elért pontjaikról.

A Redmenta hittanversenyes feladatai az alábbi linkeken szabadon kitölthetők és megoldhatók (a rendszer automatikusan javítja a feladatokat és láthatod a helyes megoldásokat is):
1-2. osztály: https://redmenta.com/ohv202112public(külső hivatkozás)
3-4. osztály: https://redmenta.com/ohv202134public(külső hivatkozás)
5-6. osztály: https://redmenta.com/ohv202156public(külső hivatkozás)
7-8. osztály: https://redmenta.com/ohv202178public(külső hivatkozás)

Érezhető, hogy a tanulók már nagyon otthonosan mozognak a digitális oktatás kínálta felületeken, szinte zökkenőmentesen zajlott az egész verseny. A feladatok „digitális átültetésében” most is Darvas Anikó evangélikus lelkésznő vett részt az osztály gyermek- és ifjúsági munkatársai – Tiborfi Mónika és Szidoly Roland – mellett.

A 3. forduló időpontja: 2021. április 17. (szombat) 9.00-15.00 óra.

 

Cimkék: