Közlemény az országos evangélikus nyári táborokról és rendezvényekről

Frissítve: 2021.10.13. 16:27
Beküldte galambos - 2021, április 22 - 17:49
Közlemény a Gyülekezeti és Missziói Osztály által szervezett nyári országos táborok és rendezvények ügyében.

Kedves Testvérek!

A Gyülekezeti és Missziói Osztály által szervezett nyári országos táborok és rendezvények ügyében a következő döntést hoztuk:

2021-ben nem lesznek országos szervezésű nyári táborok.

Bár reménykeltő jelei mutatkoznak a járványhelyzet enyhülésének, a következő hónapokat még bizonytalannak és kockázatosnak látjuk, mind a táborok lebonyolítását szabályozó előírások, mind a fertőzésveszély szempontjából. Programjaink elsősorban a gyermekeknek és fiataloknak szólnak, akik ebben az évben az oltási programban még nem vesznek részt. A felnőtt lakosság átoltottsága sem lesz még teljes körűnek mondható a nyár végéig. A táborainkba az ország különböző pontjairól érkeznek résztvevők, akiknek utaztatása és elhelyezése az esetleges vonatkozó szabályok – távolságtartás, kültéri programok, létszám korlátozása stb. – betartása mellett sem lehet kockázatmentes. A programok meghirdetésével sem a családokban, sem a segítőinkben és munkatársainkban nem szeretnénk hamis biztonságérzetet kelteni, illetve őket veszélynek kitenni.

A magunk részéről a helyi szervezésű, leginkább „napközis” – nem ottalvós – jellegű táborok megrendezését ajánljuk alternatívaként, amelyek megvalósításához lehetőségeinkhez mérten tudunk segítséget nyújtani a hamarosan induló gyermek- és ifjúsági pályázat keretében. Felszabaduló forrásaink átcsoportosításával igyekszünk bővíteni a pályázati keretet. További segítségként – ezen pályázat keretén belül – egy, az elmaradt Szélrózsa mottójához illeszkedő (Nem a félelem lelkét kaptuk), szabadon felhasználható tábortematikát ajánlunk ingyenes ajándéktárgyakkal.

A május végére tervezett országos evangélikus hittanverseny közös, személyes eredményhirdetését és az országos evangélikus gyermeknapot az aktuális járványügyi helyzet miatt nem tudjuk megtartani.
Amennyiben lesz rá lehetőségünk, kora ősszel – szeptember végén, október elején – szeretnénk pótolni ezt az alkalmat.

Erős vár a mi Istenünk!
Grendorf-Balogh Melinda, Gyermek- és Ifjúsági Bizottság elnök
Németh Zoltán, Gyülekezeti és Missziói Osztály osztályvezető

A közlemény INNEN tölthető le.

 

Cimkék: