Lezárult a 29. Országos Evangélikus (Online) Hittanverseny utolsó fordulója

Frissítve: 2022.04.11. 13:34
Beküldte galambos - 2021, május 24 - 18:23
A Gyülekezeti és Missziói Osztály által meghirdetett 29. Országos Evangélikus (Online) Hittanverseny negyedik, egyben utolsó fordulójára több száz kreatív munka érkezett péntek estig.

A kialakult járványügyi helyzet miatt a több évtizedes múlttal rendelkező országos evangélikus hittanverseny az idei évben a megszokottól eltérő módon, egyénileg versenyezve, 4 fordulón keresztül (3 online versenykör, 1 kreatív munka) került megrendezésre. A tavaly elmaradt verseny témáját – Jézus példázatai az evangéliumokban – használták fel a szervezők, azokat a feladatokat gondolták, tervezték újra digitális formában.

A tanulók az online térben februártól áprilisig három fordulón keresztül különböző játékos, modern, látványos feladatokkal mérték össze tudásukat. Akik eredményesen teljesítették az első három fordulót, ők jutottak tovább a negyedik kreatív fordulóba. A versenyzőknek egy hónapjuk volt arra, hogy a saját korcsoportjuk számára kiírt igeszakaszokból választva elkészítsék egyéni alkotásukat. A munkán megjeleníthető volt egy választott példázat korabeli ábrázolásban vagy mai valóságban történő értelmezésben egyaránt.

Számos gyönyörű rajzot (ceruza, festés, 3D, zsírkréta, plakát stb.), emellett újrahasznosított tárgyak felhasználásával készített makett és legó makettről készült rövid bemutató videót küldtek be az alsó évfolyamos tanulók. A felsősök is kibontakoztatták kreativitásukat a korábban említett vizuális technikák használatával, valamint fotók, videók, online játékok, képregények készítésével.

Nagy öröm volt előkészíteni a beérkező munkákat a három tagú zsűri részére, akik az elkövetkezendő két hétben egyesével értékelik az alkotásokat. Amint lesz rá lehetőségünk és a járványügyi helyzet is engedi, a nagyobb országos rendezvényeken a beküldött munkák kiállítás keretein belül megtekinthetők lesznek.

A kreatív munkák pontozása után, terveink szerint június első hetében hirdetünk eredményt a négy forduló összpontszáma alapján. A május végére tervezett Országos Evangélikus Gyermeknapot sajnos nem tudtuk megtartani a járványhelyzet miatt, ezért a személyes díjátadó elmarad. Viszont, nem maradnak ajándék nélkül azok, akik mind a négy fordulót eredményesen teljesítették. A jutalmakat, az eredményhirdetés után, még a tanév során igyekszünk postai úton eljuttatni a versenyzők részére.

(Szöveg: Szidoly Roland)

Cimkék: