Idén is lesz evangélikus udvar a Művészetek Völgye fesztiválon

Frissítve: 2021.08.19. 11:42
Beküldte galambos - 2021, június 4 - 14:27
A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) idén negyedik alkalommal képviselteti magát a Tarisznya evangélikus udvarral Taliándörögdön, a Művészetek Völgye fesztiválon. Június 3-án az impozáns Eiffel Műhelyház – Mozdonycsarnokban tartották a tíznapos esemény sajtótájékoztatóját, ahol bemutatták az előadókat, a koncerteket és a támogatókat.

A Művészetek Völgye fesztivál harmincadik jubileumát ünnepli július 23. és augusztus 1. között. Sok-sok könnyűzenei koncerttel, irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programmal, továbbá biciklis és gyalogos túrákkal, valamint a megszokott völgyhangulattal tér vissza az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja.

Összesen 1869 programot rejt a 100 oldalas programfüzet. A Völgy megújult honlapján minden információ megtalálható, és még lehet kedvezményes áron jegyet vásárolni.

Az evangélikus egyház udvarában, a Tarisznyában ebben az évben minden az emberi kapcsolatokról szól majd. A labirintus megújult tartalommal, meselabirintusként tér vissza. Ötletét Németh Zoltán, az MEE Országos Irodája (OI) Gyülekezeti és Missziói Osztályának vezetője Barcza Katalin meseterapeuta segítségével dolgozta ki, a kivitelezés Pete Dóra munkája. A Hétlábú paripa története vezet végig a mesebeli, interaktív állomásokon. Újdonság lesz még az MEE Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoportja tervezte Pusztai vándorlás e-tanösvény, amelyet a Digitális Vándor mobilapplikáción keresztül lehet elérni, illetve az MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztálya által biztosított új, ÜnnepKÖR elnevezésű szabadulószoba, amelyben a múlt fogságából kell kiszabadulni az egyházi ünnepekhez kapcsolódó fejtörők megoldásával. A kapcsolatok témájához illeszkedő programokkal készül az MEE OI Nevelési és Oktatási Osztálya és az Evangélikus Pedgógiai Intézet munkatársaiból álló közös csapat is.

Mindenkit szeretettel vár a Tarisznya udvar csapata!

(Forrás: Evangélikus.hu, szöveg: Szeli Noémi)