Bejelentették a következő Szélrózsa mottóját

Frissítve: 2022.04.11. 13:34
Beküldte galambos - 2021, szeptember 24 - 13:50
Középiskolás és egyetemista fiatalok találkoztak szeptember 23-án az Evangélikus Hittudományi Egyetem kertjében, hogy a lelki, interaktív, megmozgató programokon és koncerteken keresztül kicsit átélhessék a nyári Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozók hangulatát. A szervezők itt fedték fel a jövő nyári, Gyulára tervezett fesztivál mottóját is.

A programot a budahegyvidéki gyülekezet zenekara nyitotta, akik igazi Szélrózsa-hangulatot teremtettek. Rosta Izabella nádasdi lelkész áhítatában az Isten döntéseibe vetett bizalom fontosságáról beszélt, és néhány vállalkozókedvű résztvevőt egy rövid közös játékra is meginvitált.

A Megmozgató lehetőségek piacán az érdeklődők találkozhattak többek között az egyetem hallgatói önkormányzatával és megismerkedhettek az egyetemi élettel. Alkothattak is a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Teremtésvédelmi Munkaágának standján, böngészhettek a Luther Kiadó könyvei között, de akár ki is próbálhatták magukat az Erős Vár FC játékosai által biztosított ügyességi játékokban, az Evangélikus Pedagógiai Intézet munkatársai jóvoltából pedig megtudhatták azt is, hogy tudnak-e annyit, mint például egy ötödikes. A Magyarországi Keresztyén Ifjúsági Egyesület és a Magyar Evangélikus Ifjúsági Szövetség önkéntesei is bemutatták munkájukat, interaktív játékokat kínálva a jelenlévőknek.

Az összejövetelen jelentette be a Szélrózsa-tízek a következő országos evangélikus ifjúsági találkozó mottóját, amelynek jegyében szerveződnek majd a fesztivál áhítatai, bibliatanulmányai, fórumbeszélgetései és egyéb programjai. A 2022. július 13–17. között Gyulára tervezett Szélrózsa hívómondata: „Közöttetek van!”, amely Lk 17,20–21-re épül, ahol Jézus arról beszél, hogy nem kiszámítható és lokalizálható, az ember számára nem megragadható az Isten országának eljövetele, hanem természetében valami teljesen más. Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttünk van! A szervezők remélik, hogy ez az alapgondolat sokak fantáziáját és lelkét megmozgatja majd.

Az estét az ősziesre forduló időjárás ellenére jó hangulatú, gyertyafényes közös vacsora, majd a M.Is.K.A. együttes koncertje zárta.

(A cikk először az Evangélikus.hu oldalon jelent meg. Szerző: Szélrózsa Tízek, fotó: Decmann Hanna)

Cimkék: