Interaktív keresztút pályázat

Frissítve: 2022.04.27. 18:13
Beküldte galambos - 2022, február 8 - 15:05
Szeretettel ajánljuk idén is a Gyülekezeti és Missziói Osztály egyik "termékét", a 10 példányban elkészített ”Interaktív keresztút” nevet viselő kiállításunkat.

Kedves Lelkészek, Munkatársak!

Szeretettel ajánljuk idén is a Gyülekezeti és Missziói Osztály egyik "termékét", a 10 példányban elkészített ”Interaktív keresztút”  nevet viselő kiállításunkat. Az anyag a szenvedéstörténet állomásain halad végig, interaktív módon, tehát a 12 stáció mindegyikénél van egy kis feladat: egy mozdulat, vagy gondolkodni, megválaszolni való. Beltéri kiállításról van szó, templom, vagy gyülekezeti terem igényeltetik hozzá, ahol a látogatók szép lassan sétálhatnak állomástól állomásig. Böjt elején vihetnétek el innen a GyüMi-ből. A kiállítás anyaga egy nagyobb bőrönd méretű kartondobozba van összecsomagolva, ami egy személyautó csomagtartójában bőven elfér. A stációk felállítását nektek kell elvégezni a csomagban található útmutató alapján. A kiállítás nyitva tartását és az ügyeletet is a gyülekezetnek kell helyben önkéntesekkel megszerveznie. Egy-egy stáció képekből, szövegekből, tárgyakból áll. Nagy értéket nem képvisel az anyag, de az interaktivitás miatt folyamatos rendezést, felügyeletet igényel.

A lehetőség színesítheti az adott gyülekezet böjti programjait, összeköthető más, a teremben tartott alkalmakkal - pld. evangelizáció - és olyan látogatók érdeklődését is felkeltheti, akik a szokásos egyházi, gyülekezeti alkalmakra nem fogékonyak. Témája lehet gyülekezeten belüli csoportok beszélgetésének, végigjárható a konfirmandusokkal, ifisekkel, bibliaórásokkal, stb. Kb. min. 30nm alapterületű, szabad falfelülettel rendelkező terem, valamint néhány asztal, szék szükségeltetik a kialakításhoz. (lásd mellékelt kép) A stációkat fal mellett elhelyezve a terem szokásos funkcióját a kiállítás nem zavarja, a terem a kiállítás alatt is ugyanúgy használható.

Az igényeket ide kattintva várjuk február 15-ig.

(10 helyszínen tudjuk kiállítani)
A pályázati kiírás INNEN tölthető le.

Szeretettel:
a Gyülekezeti és Missziói Osztály csapata