Országos ifjúsági táborok az evangélikus egyházban

Frissítve: 2022.09.30. 10:23
Beküldte galambos - 2022, április 16 - 16:09
Elindult a jelentkezés a Magyarországi Evangélikus Egyház országos táboraiba! Az idei évben öt tábort szervez a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya, melyre szeretettel várjuk régi és új résztvevőinket.

 

Jelentkezni az orszagostabor.lutheran.hu címen lehet 2022. május 15-ig.

 

1. Országos bánki evangélikus ifjúsági tábor
Szeretnél BELECSOBBANNI az ÉLETBE, egy szuper társaságba? Várod a nyarat? Szeretsz a barátaiddal lenni és új emberekkel megismerkedni? Szereted a strandot, a kalandparkokat és a kirándulásokat? Szívesen énekelsz, sportolsz, beszélgetsz? Érdekel a Biblia és a hit dolgai? Már elmúltál 12, de még nem vagy 19? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válaszod, akkor ott a helyed az Országos Ifjúsági Táborban jún. 20-tól jún. 26-ig, amely ezúttal új helyszínen (Bánk helyett) Szécsényben a Robinson Szigeteken kerül megrendezésre... Ami biztos, hogy sok fiatal lesz ott, te se maradj le, JELENTKEZZ!
Helyszín: Szécsény, Robinson Szigetek
Időpont: 2022. június 20. - június 26.
Korosztály: 12-18 év
Táborvezető: Csadó Balázs
Elérhetőség: orszagosifitabor@gmail.com
A tábor díja: 30 000 Ft / fő

 

2. Országos evangélikus Ararát öko-tábor
Ha érdekel, hogyan élhetsz összhangban a teremtett világ szépséges értékeivel, ha fontos számodra, hogy a teremtett világ óvását a hiteddel egységben élheted meg, ha érdekel, hogy mit tehetsz a hétköznapokban Földünk megóvásáért, vagy ha örömmel veszel részt egy fenntartható-szemléletben szerveződő közösségi élményben, akkor közöttünk a helyed!
Helyszín: Magyarkút
Időpont: 2022. június 27. - július 1.
Korosztály: 12-14 év
Táborvezető: Koltai Zsuzsi és Bence Zsófi
Elérhetőség: arterm@lutheran.hu
A tábor díja: 24 000 Ft / fő; testvérkedvezményt biztosítunk.

 

3. Országos evangélikus EVFC focitábor
2017 óta szervezzük a focitábort, két év kihagyás után az idei lesz a negyedik. Az alapötlet az volt, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek hozzánk hasonlóan lételemük a futball, egy olyan hittantábort szervezzünk, ahol a focin keresztül tudunk kereszténységünket érintő témákkal foglalkozni. Minden évben egy adott témára fűzzük fel a programokat. Négy éve a világbajnokság, három éve a Bajnokok Ligája állt a középpontban, idén viszont más irányba indulunk el. 2022-ben reméljük sikerül megvalósítani a 2020-ra tervezett témát: az idei tábor a Régi idők focija címet viseli.
Helyszín: Nagyveleg
Időpont: 2022. június 27. - július 2.
Korosztály: 10-14 év
Táborvezető: Regős László
Elérhetőség: erosvarfc@gmail.com
A tábor díja: 28 000 Ft / fő

 

4. Országos evangélikus konfirmandus- és ifjúsági tábor
Már két nyár is eltelt azóta, hogy utoljára találkoztunk. Idén szeretnénk veletek közösen, személyesen énekelni, imádkozni, beszélgetni és nevetni. Sokunknak a nyár egyik fénypontja az Országos Konfirmandus Tábor Bonyhádon. Sokszor nem vesszük észre Istenünk szeretetét, áldásait a mindennapjainkban. Azt szeretnénk elérni, hogy ebben a pár napban kicsit lelassítsunk és észrevegyük mennyire Áldásokkal teli életünk is van, ha Jézussal járjuk a mindennapjainkat.
Táborunk idei mottója: Áldott vagyok!
„Isten országa az áldás forrása, Ez az ország már az enyém, Megtört az átok áldásban járok, Jézus bennem él!” /Pintér Béla és a Csemeték: Áldott vagyok/
Helyszín: Bonyhád
Időpont: 2022. június 27. - július 1.
Korosztály: 12-18 év
Táborvezető: Deák Dániel
Elérhetőség: deakdanielpeter@gmail.com
A tábor díja: 25 000 Ft / fő, testvérkedvezményt biztosítunk.

 

5. Országos evangélikus családos tábor
„Az ember dolga a gödör, a vízet Isten adja.” (Józsi, a kútásó)
Különös munka a kútásás. A víz érdekében történik, de mindennel van dolga az embernek, csak a vízzel nincs. Az a végén adatik. A megfelelő mélységben. Felbuzog, vagy szivárogni kezd. Vagy nem, és kezdeni kell máshol elölről az egészet.
Szomjazva már a találkozásra, beszélgetésre, játékra, családos kútásó táborba hívjuk az érdeklődőket annak reményében, hogy Isten megáldja közös erőfeszítéseinket és lesz miből meríteni. Ásót adunk, kulacsot mindenki hozzon magával!
„Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek.” (Jn 7,38)
Helyszín: Balatonszárszó
Időpont: 2022. június 20. - június 27.
Korosztály: nincs megkötés
Táborvezető: Németh Zoltán
Elérhetőség: nemeth.zoltan@lutheran.hu
A tábor díja: 3 éves kor alatt ingyenes; 3-13,99 év között 18 500 Ft; 14 év fölött 57 000 Ft

 

Jelentkezni az orszagostabor.lutheran.hu címen lehet 2022. május 15-ig.

Kérdés esetén keressék bizalommal az adott tábor vezetőjét vagy a Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársait a gyulmisz@lutheran.hu e-mail címen.
A plakát innen tölthető le.