Kétezer gyermek az evangélikus ovis olimpián

Frissítve: 2023.05.02. 15:09
Beküldte galambos - 2022, május 9 - 19:17
Fizikai és lelki értelemben is intenzív napot tudhatnak maguk mögött azok a gyermekek, akik április 28-án részt vettek az ország különböző pontjain egy időben megtartott 12. országos evangélikus ovis olimpiai játékokon.

Az eseményen, amelyen a mozgáson túl közösen énekelhettek, imádkozhattak és hálát adhattak a legkisebbek is, összesen huszonöt evangélikus óvoda nyolcvankét csoportja vett részt, ami mintegy kétezer, egészen pontosan 1942 gyermeket jelentett.
A csoportok evangélikus szimbólumokkal ellátott, több szabállyal is játszható ovis kártyajátékokat kaptak ajándékba, illetve ezenfelül minden gyermek egy-egy bibliaexpedícióhoz tartozó matricaívet is hazavihetett magával.
Az eseményt szervező gyülezeti és missziói osztály munkatársai Grendorf-Balogh Melindával, a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának elnökével közösen tervezték és tették kézzelfoghatóvá a kiadványokat. A feladatokat idén is Szutyányiné Zsédely Dóra, a Győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium óvópedagógusa állította össze.

A cikk eredetileg az Evangélikus.hu honlapon jelent meg.

Képgaléria.

Cimkék: