Teremtés hete rendezvények - pályázati kiírás

Frissítve: 2022.09.30. 10:21
Beküldte galambos - 2022, szeptember 10 - 13:37
Szeretettel hirdetjük, hogy az idei évben is a hálaadó vasárnapot megelőző héten, a 2022. szeptember 25. és október 2. közötti időszakban együtt ünnepelhetjük a Teremtés hetét. Az ökumenikus testvéri közösségünkkel közös kezdeményezés lehetőséget kínál mindannyiunknak, hogy figyelmünket a Teremtőnktől kapott ajándékok felé fordítsuk, és együtt ünnepeljük mindazt, amit kapunk.

Nagy örömmel és hálával tapasztaljuk, hogy évről évre egyre több visszajelzés érkezik a Teremtés hetére szervezett eseményekről és a gyülekezeteinkben, intézményeinkben megvalósuló kezdeményezésekről. Ezért most külön köszönettel és hálás szeretettel invitálunk Benneteket, hogy az idei ünneplésben is vegyetek részt, illetve bátorítunk mindenkit, hogy kapcsolódjatok be a közös erőfeszítésbe.

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe, hogy a hét ünneplését szolgáló ökumenikus Teremtés hete füzet segédanyaga elkészült és online is elérhető a linkre kattintva vagy a http://teremtesunnepe.hu oldalon. A „Szent ez a hely, ahol állsz – Halld meg a teremtmények hangját” címet viselő füzet nyomdai változatát a MEÖT a reformációi levélben megküldte az evangélikus lelkészi hivataloknak. A füzet – már megszokott módon – a napi meditációk és imádságok mellett, tartalmaz kifejezetten az ifjúsági és gyermek korosztály számára tervezhető foglalkozáshoz segédanyagot és jógyakorlatokat is.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is bátorítunk minden közösséget, hogy a hét ünneplésére szervezzetek programokat, rendezvényeket, helyi akciókat. És mivel nem csak a cselekvés fontos, hanem az összefogás is, hívunk minden közösséget, hogy osszátok meg nyilvánosan annak hírét, ami jó történik közöttünk!

Az eseményeket, programokat, akciókat erre a linkre kattintva lehet regisztrálni, a regisztrált események hírét közzé fogjuk tenni médiafelületeinken.

Tájékoztatjuk továbbá mindnyájatokat, hogy a Teremtés hetére tervezett programok megvalósításához evangélikus gyülekezetek és intézmények részére elérhető és igényelhető kis összegű pályázati támogatás. A pályázatról, annak részleteiről, a pályázati feltételekről és a jelentkezés menetéről bővebb információ honlapunkon az alábbi linken található: Teremtés heti rendezvények támogatása – pályázati kiírás 2022.

Isten áldása legyen munkátokon és közösségeinken! 
Koltai Zsuzsi munkaágvezető

A felhívás innen tölthető le.

Teremtés hete rendezvények pályázat innen tölthető le.