Családi Erzsébet-tábor Zánkán

Frissítve: 2023.12.20. 14:38
Beküldte galambos - 2023, október 10 - 16:42
2021 nyara után idén újra lehetősége nyílt a Magyarországi Evangélikus Egyháznak arra, hogy az Erzsébet-​táborokat szervező Erzsébet a Kárpát-​medencei Gyermekekért Alapítvánnyal együttműködésben evangélikus családokat toborozzon a Zánkai Erzsébet-​táborba. Szeptember közepén megközelítőleg kétszáz evangélikus tölthetett el egy élményekben gazdag hétvégét a Balaton-​parton.

A családok visszajelzése alapján elmondható, hogy a hétvége rendkívül színvonalas volt, a táborozók számtalan programlehetőség közül válogathattak, többek között sétahajókázás, cirkusz, koncert, anyamasszázs és arcfestés is szerepelt a palettán. Vasárnap pedig evangélikus istentiszteletet tartottak Horváth-​Hegyi Olivér szentendrei lelkész szolgálatával.

A zánkai táborhelyen az Erzsébet Alapítvány télen is szervez családi hétvégéket, ezekre november elejétől december közepéig várják majd a családokat. A szokott módon a szállás és az étkezés szolgáltatásán felül színes téli, karácsonyi hangulatú programokra számíthatnak a résztvevők az ünnepi díszekbe öltöztetett táborban. A Magyarországi Evangélikus Egyház az alábbi turnusokba kapott férőhelyeket:

1. turnus: 2023. november 10–12.
3. turnus: 2023. november 24–26.
4. turnus: 2023. december 1–3.
6. turnus: 2023. december 15–17.

A turnusokba olyan családok jelentkezését várják, amelyeknek legalább az egyik tagja 7 év alatti gyermek, vagy a jelentkezés beadásakor érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkező 1–12. évfolyamos tanuló.

A regisztrációs lehetőségekről a gyülekezeti lelkészek kapnak tájékoztatást, várhatóan a napokban vagy legkésőbb jövő héten. A jelentkezésekkel és a részletekkel kapcsolatban náluk lehet majd érdeklődni.

Gyülekezeti és Missziói Osztály