A gyűrődéseket Isten kisimítja – Lezajlott a 31. országos evangélikus hittanverseny iskolai döntője

Frissítve: 2024.04.23. 08:55
Beküldte galambos - 2023, március 29 - 13:32
A megszokott módon nyolc különböző állomás elméleti és játékos feladatai várták március 25-én, szombaton az egyházi iskolák tanulói számára meghirdetett hittanverseny országos döntőjének résztvevőit a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztálya szervezésében megvalósuló alkalomra huszonhat csapat jutott be. A megmérettetés idei témáját Mózes története szolgáltatta.

A napindító közös éneklés utáni áhítatában Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Egyházmegye esperese egy papírlap segítségével mutatta be, hogy Isten mindig kisimította a Mózes életében adódó nehézségeket, azaz gyűrődéseket. Ahogyan egy gyűröttnek, elnyűttnek tűnő papírdarabból is válhat madár, úgy Isten formáló keze alatt Mózesből is válhatott vezető.

Az áhítatot, majd a versenyzést követően a diákok Róka Szabolcs interaktív meseelőadásán vettek részt a díszteremben. Az eredményhirdetésen a győri Péterfy Sándor evangélikus iskola, a szarvasi Benka Gyula evangélikus iskola és a soproni Hunyadi János evangélikus iskola diákjai vehették át az első helyezésért járó okleveleket és ajándékcsomagokat. A négy korcsoport helyezései és az elért pontszámok a táblázatban láthatók.

Képgaléria ITT.

A 31. országos evangélikus hittanverseny gyülekezeti versenyének országos döntőjét és az azzal egybekötött gyereknapot április 1-jén a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban rendezik.

A cikk először az Evangélikus.hu honlapon jelent meg. Szöveg: Somogyvári Júlia, fotó: Szepesfalvy Bence

Cimkék: