Evangélikus gyermek- és ifjúsági pályázat │ 2024

Frissítve: 2024.02.23. 13:29
Beküldte galambos - 2024, február 21 - 19:29
A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága meghirdeti gyermek- és ifjúsági pályázatát.

Kiíró: A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága
(A pályázati kiírás innen tölthető le.)

Pályázhatnak:

  • ● evangélikus egyházmegyék,
  • ● evangélikus egyházközségek,
  • ● plántáló egyházközségek,
  • ● evangélikus cserkészcsapatok.

Csak önálló jogi személyiséggel rendelkező egyházközség adhat be pályázatot (kivétel a plántáló egyházközség), egy pályázó egy pályázatot adhat be!

Felhívjuk a figyelmet, hogy társult egyházközségek esetén csak abban az esetben adható be több pályázat, ha a társgyülekezetek külön adószámmal rendelkeznek. Ebben az esetben kérjük a pályázatban megjelölni, melyik társgyülekezet nevében pályázik.

Az igényelhető összeg felső határa 300 000 Ft.

Kategória:

A: gyermek- és ifjúsági tábor vagy program támogatás

B: Szélrózsa részvételi díj vagy útiköltség támogatás

Megjegyzés: csendesnapok, gyülekezeti napok szervezésére vonatkozóan kérjük a Missziói pályázatra való jelentkezést.

A kategóriák részletesebb ismertetése:

A: a felsorolt négy pályázói kör 2024. szeptember 30-ig lezajló, napközis vagy ottalvós jellegű gyermek- és/vagy ifjúsági táborainak / programjainak támogatása.

A pályázat beadásánál kérjük, vegyék figyelembe, hogy a támogatás elszámolásakor benyújtandó számlák csak az alábbi tételeket tartalmazhatják: utazási költség, belépők, étkezés, szállás, anyagköltség (fogyó eszközre).

A Szélrózsa ideje alatt (2024. július 10-14.) tervezett programokat, táborokat, a Bizottság nem tudja támogatni!

A pályázat benyújtásakor az online felületen meg kell adni a tervezett program rövid bemutatását vagy mellékelni kell a részletes programtervét. Feltölthető fájlformátumok: .doc, .exe, .jpg, .pdf, .png.

(Ide kattintva elérhető egy táborterv sablon, amely a letöltés után, kitöltve feltölthető a pályázati felületre, de használható saját használatban lévő táblázat is.)

A pályázó a beküldéssel hozzájárul, hogy tematikája megjelenjen egyházunk hivatalos gyermek- és ifjúsági Pinterest-oldalán, gazdagítva annak kreatív ötlettárát és segítve egymás munkáját.

A táborok szervezésében és tematikájában is érvényesíthetjük a teremtett világ értékei iránti elköteleződésünket. A környezeti szempontból is körültekintő táborszervezéshez segédanyag elérhető itt.

B: a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozón való részvételi díj, útiköltség vagy szállásdíj támogatás kérése.

A találkozó helyszíne: Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetemi Campus
Időpontja: 2024. július 10-14.

A jegyárak az alábbi linken találhatók:
https://szelrozsatalalkozo.hu/informaciok/41-belepojegyek

Folyamatosan frissülő további információk: www.szelrozsatalalkozo.hu

Önrész nélküli pályázatot egyik kategória esetében sem tudunk támogatni!

A pályázat benyújtásának módja:

Pályázni csak a pályázati elektronikus űrlapon keresztül lehet, amely megtalálható az ifipalyazat.lutheran.hu honlapon.

A pályázat beadásának határideje: 2024. március 17. (vasárnap), éjfél

FONTOS! Kérjük, az űrlapon minden leírást figyelmesen olvasson el! A rubrikák alatt néhány esetben a kitöltést segítő fontos információk olvashatók. Ha a kitöltés végén nem kap e-mailt a kapcsolattartó megadott címére, kérjük, írjon a gyulmisz@lutheran.hu-ra egy levelet, amelyből kiderül az is, melyik pályázó jelenti be a hibát.

A benyújtott pályázatokat a Gyermek- és Ifjúsági Bizottság bírálja el.

Az elbírálási folyamat lezárása után a támogatottak e-mailben kapnak visszajelzést a pályázat eredményéről. A kiírt határidőn túl beküldött pályázatok érvénytelenek.

A pályázati elszámolást (tartalmit, pénzügyit egyaránt) a pályázatért felelős személynek, gyülekezeti pályamunka esetén a gyülekezeti elnökség tagjainak, egyházmegyei pályamunka esetén pedig az egyházmegyei elnökség tagjainak szükséges aláírni és lepecsételni, majd az erre megadott felületen online feltölteni.

Az elbírálás várható időpontja: 2024. április 9.

A kifizetés határideje: az elbírálást követő 15 napon belül.

A támogatás elszámolása:

Tartalmi és pénzügyi elszámolást egyaránt kérünk, erre online lesz lehetőség. Az elszámolás menetére vonatkozó tájékoztatót a pályázati döntéssel együtt fogjuk küldeni.

A tartalmi és pénzügyi beszámoló online benyújtásának határideje: 2024. október 27.
A gördülékeny ügyintézés érdekében bátorítunk mindenkit a közvetlenül a megvalósulás utáni időszakban való elszámolásra.

Az elszámolás határidejének elmulasztása jogvesztő.

Abban az esetben, ha a pályázó a kapott támogatásról nem számol el a megadott határidőig, elveszíti a következő évre szóló pályázási jogosultságát, továbbá a pályázaton nyert támogatás teljes egészét köteles visszafizetni, és mindaddig nem adhat be pályázatot, amíg ezt nem teljesíti!

Ha a pályázatban szereplő időpontban a pályázó nem tudja megvalósítani a találkozót, lehetősége van egy alkalommal módosítási kérelem benyújtására, amelynek elfogadásáról a Gyermek- és Ifjúsági Bizottság dönt. A módosítási kérelmet a felmerült indokot követő nyolc munkanapon belül jelezni kell -legkésőbb a program pályázatban megadott kezdő napja előtt- a támogató felé. Ha a tervezett projekt nem valósul meg, és módosítani sem szeretne a pályázó, az elnyert összeg teljes egészét vissza kell utalnia, és az utalásról szóló dokumentum másolatát szkennelve eljuttatni a gyulmisz@lutheran.hu címre.

Az elszámoláshoz szükséges az alábbi lépések elvégzése:

  • ● a pályázati cél megvalósítását igazoló számviteli bizonylatok záradékolása,
  • ● a pénzügyi teljesítést (kifizetést) igazoló bizonylatok számlákhoz csatolása,
  • ● a pályázatban elszámolásra kerülő számviteli bizonylatok rögzítése (megnevezés, számlaszám, összeg) az online elszámolási felületen,
  • ● a kitöltött pályázati elszámolás nyomtatása, a nyomtatott dokumentum bélyegzővel való ellátása és aláírása az egyházközség elnöksége által, majd feltöltése (szkennelt dokumentum vagy jó minőségű fotó formátumában) a megadott online felületre,
  • ● a jelenléti ív feltöltése az online felületre.

A záradékolt számviteli bizonylatokat és a pénzügyi teljesítést igazoló bizonylatokat a Gyülekezeti és Missziói Osztály számára postán nem kell beküldeni.
Az egyházközség/egyházmegye felelőssége a leírt lépések elvégzése, elmulasztásáért a felelősség az egyházközséget/egyházmegyét terheli.

A pályázati elszámolási űrlapot, valamint az elszámolással kapcsolatos további tudnivalókat a pályázati eredmény kihirdetése után küldjük a nyertes pályázóknak.

Kérdés esetén keressék bizalommal telefonon vagy e-mailben a pályázati kapcsolattartót:
Kovács Bence
Tel.: +36 20 514 7457
E-mail: bence.kovacs@lutheran.hu

A pályázati kiírás innen tölthető le.

 

Cimkék: