Kapcsolaterősítő tréning pároknak

Frissítve: 2024.10.11. 15:00
Beküldte galambos - 2024, október 11 - 14:59
A szerelem kiszámítható, fenntartható, és egész életen át gyakorolható művészet. A „Kapcsolódásra teremtve” Sue Johnson azonos című könyve alapján kidolgozott kapcsolatgazdagító program, amelyen megtanulhatjátok, hogyan kerüljétek el a csapdákat, és hozzátok létre azt az érzelmileg is biztos kapcsolatot, amelyre legjobban vágytok a szívetek mélyén.

„KAPCSOLATRA TEREMTVE!” INTENZÍV KAPCSOLATGAZDAGÍTÓ PROGRAM PÁROKNAK

RÉVFÜLÖP, 2024. NOVEMBER 25–28.

A programról

A szerelem kiszámítható, fenntartható, és egész életen át gyakorolható művészet. A „Kapcsolódásra teremtve” Sue Johnson azonos című könyve alapján kidolgozott kapcsolatgazdagító program, amelyen megtanulhatjátok, hogyan kerüljétek el a csapdákat, és hozzátok létre azt az érzelmileg is biztos kapcsolatot, amelyre legjobban vágytok a szívetek mélyén.

●      Megtapasztalhatjátok, hogy milyen az, amikor igazán közel érzitek magatokat egymáshoz.

●      A kettesben történő beszélgetéshez kaptok segítő kérdéseket és személyes kísérést is.

●      A kapcsolatotok részletei kettőtökre tartoznak, a csoportban nem kell ezekről beszélnetek.

●      Haladhattok a saját tempótokban, hiszen minden pár különböző.

●      Igazán szép és nyugodt környezetben könnyebb egymásra figyelni, ezért hívunk Benneteket egy ilyen helyre.

Helyszín:

Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ (Révfülöp, Füredi u. 1.) Kétágyas szobákban, teljes ellátással.

Mi történik?

●      Előadások hangzanak el, amelyeket együtt hallgatnak a párok.

●      Megnézünk egy videósorozatot egy párról, hogy ők hogyan csinálták.

●      Párban beszélgethettek a témáról, kérdések segítségével.

●      Személyes kísérést kaphattok a program alatt az egyik vezetőtől.

●      Csoportban megoszthatjátok a tapasztalataitokat a feladatokról, de ez teljesen szabadon választott, nem kell megszólalni.

Témák, amelyekkel foglalkozni fogunk

●      Ördögi párbeszédek felismerése, avagy hol fut zátonyra a szerelmünk.

●      A fájó pontok megtalálása, amelyek mindig vihart okoznak.

●      Visszatérés egy rázós pillanathoz, amelyről még beszélni is nehéz.

●      „Ölelj át!” beszélgetés, a közelség új megtapasztalása.

●      Sérelmek megbocsátása, avagy a kiszáradt földből forrás fakad.

●      Kötődés szex és érintés útján, ahol testi-lelki vágyaink találkoznak.

●      A szerelem megőrzésének, mélyítésének művészete, a pozitív kör létrehozása.

Időpont

2024. november 25., hétfő 17.30-tól november 28., csütörtök 14.00-ig

Mennyibe kerül?

A tréning részvételi díját, a szállás és a napi háromszori étkezés költségeivel együtt a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Gyülekezeti és Missziói Osztálya fizeti. A részt vevő pároktól páronként 20.000 Ft hozzájárulást kérünk, amely a helyszínen, készpénzben fizetendő. A résztvevők számára a helyszínen átadott segédanyagok: Susan Johnnson & Kenny Sanderfer Kapcsolódásra teremtve! (Harmat Kiadó – EFT Alapítvány, 2019) című könyvének egy példánya és a páros beszélgetések alapjául szolgáló színes munkafüzet két példánya.

A tréning vezetői

Egyházi szolgálatok iránt elkötelezett, tapasztalt család- és párterapeuták, végzett „Ölelj át! / Kapcsolatra teremtve” csoportvezetők.

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2024. október 18 péntek éjfél.

A program minimum 9, maximum 12 pár jelentkezése esetén valósul meg. A jelentkezések elfogadása a beérkezések sorrendjében történik. A jelentkezést egy 20 perces online előzetes beszélgetés követi, páronként a leendő csoportvezetők egyikével. Ennek megvalósulása érdekében a csoportvezetők veszik fel a kapcsolatot a jelentkező párokkal a jelentkezéskor megadott elérhetőségeken.

Jelentkezés az alábbi linken, a részt vevő pár mindkét tagja elérhetőségeinek megadásával: https://forms.gle/FgoZ16gLRVSqGb4e6

Néhány korábbi résztvevő tapasztalata

L., 42 éves férfi: „Sikerült meglátnom a saját magam és a párom érzései mögött rejlő szükségleteket.”

D., 44 éves nő: „Nagyon fontos volt ráismernem, hogy konfliktusaink bizonyos mintázatot mutatnak. Igazi aha-élmény volt rálátni arra, hogy mi a dinamikája egy-egy veszekedésnek, milyen fegyverzettel állunk egymással szemben, milyen fájó pontjait nyomogatjuk ilyenkor egymásnak. Hiszem, hogy ennek a tudatosításával, és azzal az eszköztárral, amit kaptunk, megszelídítettük, kezelhetővé tettük ezeket a helyzeteket.”

G., 55 éves férfi: „Új megvilágítást kaptunk a konfliktusainkkal kapcsolatban, és remélhetőleg egy új módszert is az ördögi körök felismerésére és megállítására, visszafordítására.”

D., 50 éves nő: „Úgy érkeztem a csoportba, hogy egy pihentető hétvégét töltünk a párommal, egymásra figyelünk, feltöltődünk. A folyamat során a legmélyebb szinteken tudtunk kapcsolódni egymáshoz, megismertük a kapcsolatunkban előforduló nehézségeink dinamikáját. Eszközöket és megoldásokat kaptunk ezek felismerésére és kezelésére. Őszinte és mély érzéseinket tudtuk egymásnak ajándékozni. Ez igazán szerelem. Köszönöm nektek!”