Beszámoló az evangélikus gyülekezeti hittanverseny országos döntőjéről

Frissítve: 2024.04.26. 14:20
Beküldte galambos - 2024, április 26 - 14:19
Harminckettedik alkalommal rendezték meg az országos evangélikus hittanversenyt. Egy héttel az egyházi iskolák tanulóiból álló csapatok számára szervezett döntő után a gyülekezetek csapatai is megmutatták, milyen ismeretekkel gazdagodtak a János evangélista által lejegyzett történetek révén. A gyereknappal egybekötött rendezvénynek április 20-án az elmúlt évek gyakorlatát követve ezúttal is a Budapest-​Fasori Evangélikus Gimnázium és az egyházközség adott otthont.

Az országos iroda gyülekezeti és missziói osztálya által szervezett versenyre több mint ötszázan érkeztek, ennek megfelelően a megnyitó alkalmára zsúfolásig megtelt a fasori evangélikus templom. A csapatokat Szidoly Roland, a gyülekezeti és missziói osztály osztályvezető-​helyettese köszöntötte, hogy aztán a Közel zenekarral együtt énekeltesse meg a versenyre készülőket, ezzel is segítve a ráhangolódást az egész napos programra.

A lelki alapozás szolgálatát Grendorf-​Balogh Melinda, a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek-​ és Ifjúsági Bizottságának elnöke, a Budapest-​Angyalföldi Evangélikus Egyházközség másodlelkésze végezte. Áhítatában Jn 14,6 alapján többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy Jézus nemcsak szabaddá tette az utat Istenhez, az örök otthonba, hanem ő maga az út. „Jézus azért jött, mert ő az igazság és az élet. Ragaszkodjunk ehhez kitartóan, bármi is történjék” – fogalmazott a lelkész.

A templomi nyitóalkalom után a kijelölt menetrend szerint folyt a verseny, ezzel párhuzamosan pedig az iskola épületében a gyereknapi programok zajlottak.

Akik éppen nem a tudásukról adtak számot a játékos, interaktív feladatok megoldásával, azokat várta a tornateremben berendezett légvárvilág, különféle óriás játékok, kézműves-​foglalkozások, csillámtetoválás és társasjátékbarlang, de rendőrségi felszerelésekkel is megismerkedhettek, az udvaron pedig rendőrségi kutyás bemutatót tekinthettek meg.

A verseny végeztével a résztvevők újra a templomban gyűltek össze, ahol Szabó Mátyás zeneterapeuta, zenepedagógus tartott zenés foglalkozást. Ezután az ünnepélyes eredményhirdetés következett, majd a program Szidoly Roland úti áldásával ért véget.

A cikk folytatása az Evangélikus.hu hírportálon olvasható.
(Szöveg és fotó: Balczó Mátyás)

Cimkék: