Huszonnégy csapat, nyolc állomás – Megrendezték a 32. országos evangélikus hittanverseny iskolai döntőjét

Frissítve: 2024.04.19. 12:07
Beküldte galambos - 2024, április 19 - 12:02
A 32. országos evangélikus hittanverseny egyházi iskolák tanulói számára meghirdetett országos döntőjét április 13-án rendezték az evangélikus egyház országos irodája gyülekezeti és missziói osztálya szervezésében Budapesten, a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban. A huszonnégy döntőbe jutott csapatra nyolc különböző állomáson vártak a János evangéliuma alapján összeállított, felkészültséget és csapatmunkát egyaránt felmérő feladatok.

Közös énekléssel keretezett nyitóáhítatában Németh Kitti bobai lelkésznő a versenyzők segítségével idézte fel az üres sír történetét és a tanítványok által más-​más módon átélt eseményeket, útjára indítva ezzel a lelkes csapatokat.

A versenyt követően a diákok Szabó Mátyás zenész, zeneterapeuta interaktív előadásán vettek részt a díszteremben, végül az eredményhirdetésen a győri Péterfy Sándor evangélikus iskola, az alsógödi Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Művészetoktatási Iskola és a budapesti Sztehlo Gábor evangélikus iskola diákjai vehették át az első helyezésért járó okleveleket és ajándékcsomagokat. A négy korcsoport helyezései és az elért pontszámok a táblázatban láthatók.

A 32. országos evangélikus hittanverseny gyülekezeti megmérettetésének országos döntője és az azzal egybekötött gyereknap április 20-án a Budapest-​Fasori Evangélikus Gimnáziumban és gyülekezetben lesz.

Szöveg: Somogyvári Júlia, Fotó: Lackner Orsolya, Varga Nárcisz

 

Cimkék: