Evangélikus bringás istentisztelet a 6. Csömöri Bringafesztiválon

Frissítve: 2018.06.18. 11:59
Beküldte galambos - 2018, június 11 - 18:48
„Gyere Te is Csömörre, ha fontosnak tartod a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztését!” – Ez a jelmondata a Csömöri Bringafesztiválnak, melyet idén június 16-án, szombaton rendeznek meg a helyi Bulgárkertben.

A csömöri önkormányzat a rendezvény keretében nem a Mountain bike XCO C1 nemzetközi versenyt támogatja, hanem kiemelt célja az is, hogy az egész napos fesztivál a családok számára közös élményt adjon, s ezen keresztül népszerűsítsék a sportos életmódot, valamint felhívják a figyelmet a települések közötti biztonságos kerékpáros közlekedés fejlesztésének fontosságára. Ez utóbbihoz kapcsolódik a fesztivál utáni napon a térség tíz településén keresztül haladó körtúra, amelynek során helyi kulturális és természeti értékeket fedezhetnek fel a résztvevők.

A profi versenyek és a látványos extrém kerékpáros bemutatók mellett idén is nagy hangsúlyt kapnak a gyermekprogramok, valamint számos szórakozási és sportolási lehetőséggel készülnek a szervezők.

A hagyományokhoz híven ismét lesz evangélikus bringás istentisztelet a közeli templomkertben, ahol  Németh  Zoltán lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti- és Missziói Osztályának vezetője  részesíti úti áldásban a kerékpárral érkezőket. Az eseményre a Csömöri Evangélikus Egyházközség és a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete közös szervezésében kerül sor.

A programokról bővebb információk a www.bringafeszt.hu honlapon és a www.facebook.com/Csömöri Bringafesztivál oldalon olvashatók.