Balatonfüredre érkezett az Evangélikus Képeskönyv

Frissítve: 2018.09.04. 10:15
Beküldte galambos - 2018, június 7 - 14:41
Megérkezett Balatonfüredre a két méternél is magasabb Evangélikus képeskönyv. A tizenkét oldalas, rendhagyó köztéri installáció az evangélikus egyház történetét és jelenét, valamint a reformáció Magyarországra gyakorolt hatását mutatja be.

„Szerettük volna, hogy a reformáció jubileumi üzenete továbbéljen, legyen reformáció 501! – fogalmazott a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya által készíttetett, több településen már bemutatott Evangélikus képeskönyvről Gabnai Sándor. A Balatonfüred–Dörgicsei Társult Evangélikus Egyházközség lelkésze elmondta, hogy a képeskönyv olvasói „megismerhetik hazai evangélikus egyháztörténelmünket, híres evangélikusainkat, szerkezeti struktúránkat, szolgálatunkat és lehetőségeinket.”

A balatonfüredi evangélikus gyülekezet a felállított képeskönyvön túl koncertekkel, magyar és német nyelvű istentiszteletekkel várja az érdeklődőket. Gabnai Sándor elmondta, hogy augusztusban is lesznek templomon kívüli programjaik, többek között a Menő reformáció csuklósbusz is bejárható lesz Balatonfüreden.