Biblia-expedíció – Gyermek- és ifjúsági kiadványok

Frissítve: 2022.11.21. 22:29
Beküldte galambos - 2021, március 22 - 10:27
Az öt részből álló projekt célja a Biblia korának átlátható megismerése, a bibliai szövegek olvasása iránti vágy felkeltése, és a különböző történetek közötti tájékozódás segítése a kisiskolás korosztálytól kezdve az ifjúságig.

Az elmúlt években számos ismeretterjesztő kiadvány, játék vált elérhetővé, amely a gyermekek és ifjúság közötti szolgálatot segíti családban, gyülekezetben és intézményben egyaránt. Miért lehet hiánypótló mégis ez a csomag, amelyet a Gyülekezeti és Missziói Osztály a Gyermek-és Ifjúsági Bizottsággal együtt készített el evangélikus közösségeink számára?

A Biblia-expedíció megálmodása és megvalósulása 2020-es projekt volt. Az öt részből álló anyag célja a Biblia korának átlátható megismerése, a bibliai szövegek olvasása iránti vágy felkeltése, és a különböző történetek közötti tájékozódás segítése a kisiskolás korosztálytól kezdve az ifjúságig. Az expedíció részei:
   – A1-es méretű bibliai idővonal, hátulján ehhez kapcsolódó interaktív térkép
   – Bibliai könyvek rövid ismertetőjét tartalmazó leporelló – ehhez tartozó matricás regiszterrel
   – Bibliai dobble és párosító játék

A különböző típusú, de egységes teológiai és grafikai koncepciójú segédanyagok kiindulópontjai lehetnek gyülekezeti sorozatoknak, de egyéni bibliaolvasási vezérfonal kialakításában is segítséget jelenthetnek.
A térkép grafikáit a Luther Kiadó gondozásában megjelent színes matrica gyűjteményben is megtalálhatjuk: https://www.lutherkiado.hu/kategoriak/nyomtatvanyok/bibliai-matricak-matricacsomag-detail

2022-ben a kiadványokhoz szabadulószoba is készült, így az országos rendezvényeken is sokan megismerhették már a Biblia Expedíció koncepcióját.

A Biblia-expedíció térképének tematikus igehelymutatója itt érhető el.

A Biblia-expedíció térképének igehelymutatója helyszínekhez kötve itt érhető el.

Képes illusztrációk a Biblia-expedíció használatához.

A kiadványok szerkesztője: Grendorf-Balogh Melinda, szakmai lektor: Szabóné Mátrai Marianna, korrektor: Ecsedi Klára, grafikus: Gerőfi Anna.

Cimkék: