Ádánd, Vaszi, Rév Fülöp – Családos tábort tartottak a Balatonnál

Frissítve: 2017.01.27. 14:07
Beküldte galambos - 2016, augusztus 15 - 22:10
Révfülöp – Csengő gyerekzsivaj töltötte be 2016. augusztus 8. és 13. között a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központot. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának szervezésében immáron második alkalommal rendeztek nyári családos tábort.

A szervezők házi feladatként Jeney Zoltán Rév Fülöp – Balatóniai lovagregény című művének elolvasását adták ki a résztvevőknek. A megérkezés után három csapatra osztották őket: az Ádánd, Vaszi és Rév Fülöp nevű csoportok egész héten versengtek egymással a győzelemért.

A héten reggelente formabontó, kisgyerekeket is megszólító áhítatokat, napközben kézműves-foglalkozásokat tartottak, a Tízen Túliak Társaságának játékos vetélkedőket, csapatversenyeket rendeztek, a felnőttek csoportos előadásokat hallgattak, és a nap végén nem maradhattak el az interaktív mesélések sem. Egyik nap Róka Szabolcs mesemondó, lantművész mozgatta meg a családokat Mátyás királyról szóló meséjével.

Sajnos a héten az időjárás nem volt túl kegyes a táborozókhoz, az első napi verőfényes strandolás után már csak a legbátrabbak mártóztak meg másodszor is a Balatonban. Az eső miatt a szerdára tervezett kirándulás is csütörtökre csúszott. A Salföldi Majorban háziállatokkal és régi, őshonos, a kihalás szélén lévő állatfajtákkal is meg lehetett ismerkedni.

A hét vége felé végre egyre gyakoribbak lettek a közös kiruccanások, némelyek a közeli Fülöp-hegyi kilátót nézték meg, mások pedig kerékpárral tettek körutat a Káli-medencében.

Szombaton még egy búcsú-istentisztelet és áldás várt a családokra, amelyeknek tagjai ígérték, hogy jövőre is részt vesznek a találkozón.

!!! KÉPGALÉRIA ITT !!!

Forrás: evangelikus.hu

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Kiss Tamás