„Életem ideje kezedben van.” (Zsolt 31,16a) – XXIV. Országos Evangélikus Hittanverseny iskolai döntőjének végeredménye

Frissítve: 2015.08.18. 10:24
Beküldte galambos - 2015, április 21 - 12:38
Soltvadkert – A múlt hétvégi piliscsabai ragyogó napsütés után kicsit borongósabb idő fogadta az április 18-án Soltvadkertre érkező fiatalokat, akiket azonban ez nem zavart abban, hogy jó hangulatban és eredményesen töltsék a XXIV. Országos Evangélikus Hittanverseny iskolai döntőjét. Szöveg: Mesterházy Balázs, fotó: Sághi Péter

Néhányan (Sopronból és Győrből) már péntek este megérkeztek, és élvezhették a gyönyörű, ősszel átadott új óvoda (Köszönet Lakatosné Hachbold Évának!) tornatermének komfortját, illetve a közös esti beszélgetéseket.

Szombaton négy korosztályban hat-hat csapat versenyzett, akik a márciusi kerületi fordulókból jutottak tovább. Akadályversenyszerűen nyolc állomást teljesítettek, sajnos a nagy szél miatt nem az iskolaudvaron, hanem bent az épületben. 

E helyütt is köszönjük kísérő kollégák segítségét: a Közel együttes tagjainak énekvezetését, a házigazda Kossuth Lajos Evangélikus Általános iskola vendégszeretetét Győri Veronika iskolalelkész irányításával, illetve Darvas Anikó rákoskeresztúri iskolalelkész nyitó áhítatát, a valódi táplálékról.

Ez a hittanverseny nem valósult volna meg a Gyülekezeti és Missziói Osztály két munkatársa, Koltainé Somogyi Lilla és Szilágyi Anikó fáradhatatlan és áldozatos munkája nélkül.

Hisszük, hogy akik ilyen részletességgel forgatják a Bibliát, azok közül csak győztesek vannak, és gratulálunk is mindenkinek, de mivel ez egy verseny, így a következő sorrend alakult ki:

 

1-2. osztály

    

Székács, Orosháza

    

Podmaniczky, Budapest

   

  •  

Gyurátz, Pápa

   

  •  

Roszík, Alberti

   

  •  

Túróczy, Nyíregyháza

   

  •  

Hunyadi, Sopron

   

 

3-4. osztály

  

Kmety, Marcaltő

  

Benka, Szarvas

  

Gyurátz, Pápa

  

Ökumenikus Ált. Isk., Máriaremete

  

Túróczy, Nyíregyháza

  

Savio Rk., Békéscsaba

  

 

5-6. osztály

 

Péterfy, Győr

 

Székács, Orosháza

 

Roszík, Alberti

 

Szeberényi Ev., Békéscsaba

 

Petőfi, Aszód

 

Hunyadi, Sopron

 

 

7-8. osztály

Péterfy, Győr

M. N. Rk. Ált. Isk., Albertirsa

Hunyadi, Sopron

Kossuth, Nyíregyháza

Deák tér, Budapest

Székács, Orosháza