3. Köz-Ép-Pont – Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozó és Fesztivál

Frissítve: 2017.07.31. 13:19
Beküldte galambos - 2017, április 7 - 13:49
A 3. Köz-Ép-Pont – Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozó és Fesztiválra 2017. július 18. és 22. között kerül sor Válaszúton. A találkozó mottója: „Válaszd az Életet”

“...én ma eléd adtam az életet és a jót, de a halált és a rosszat is ; válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is! (5.Mózes 30, 15,19b)

A 3. Köz-Ép-Pont – Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozó és Fesztiválra 2017. július 18. és 22. között kerül sor Válaszúton.

A találkozó mottója: „Válaszd az Életet”

A Köz-Ép-Pont Ifjúsági Találkozó és Fesztivál a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház (RELE) legnagyobb, kétévente megszervezésre kerülő ifjúsági megmozdulása. A találkozót a RELE ifjúsági egyesülete, az Evangélikus Ifjúsági Keresztyén Egyesület (EVIKE) partnerségben a RELE Püspöki Hivatalával szervezi, mintegy 10 szervező munkatárs és 50 önkéntes bevonásával.

A sajátos erdélyi magyar evangélikus létből fakadóan a RELE rendezvényein, így a Köz-Ép-Ponton is különös hangsúlyt kap a hagyományok tisztelete, őrzése és művelése. Ezért választották az idei (2017. július 18-22) találkozó helyszíneként a válaszúti Kallós Alapítvány hagyományőrző központját, amely a hely szellemiségével, alapítója által kisugárzott üzenettel tökéletes helyszíne lehet egy hagyományokat tisztelő és kedvelő, keresztyén ifjúsági találkozó számára.

A mezőségi szórvány-vidék életerőt sugárzó helyszíneit végiglátogatva (a válaszúti Kallós Múzeum, a szamosújvári szórvány-kollégium, a felújított bonchidai kastély) tapasztalhatják meg a fiatalok, hogy szórványban is van lehetőség a fejlődésre, megújulásra.

A megújulás és megmaradás témája a Reformáció 500. jubileumának évében különösen nagy hangsúllyal fog szerepelni a találkozó programjaiban, üzenetében: a megújuló, a Köz-Ép-Ponthoz visszataláló közösségek a Szentlélek áldásával új életre kelnek, gyarapodnak és gyümölcsöznek.

Az esemény fővédnökségét Dr. Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke vállalta, aki előreláthatólag személyes jelenlétével is megtiszteli rendezvényt.

Magyarországról a Fesztiválra 100 személyt várunk (ifjak+kísérők együttvéve), túljelentkezés esetén a regisztráció beérkezésének sorrendje a döntő! Részvételi díj 1 főre 20.000 Ft (teljes ellátás: reggeli, ebéd, vacsora, sátorhelyek díja), amit teljes egészében támogat a Magyarországi Evangélikus Egyház! A fiatalok elszállásolása sátrakban történik, ezért sátrakról és a szükséges hozzávalókról mindenkinek egyénileg kell gondoskodnia.

A regisztrációs felület elérhetősége:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWb4gwscjVKzU7dGY5_ULitYdlTaFtegL6lVcLQrwM7TOBUw/viewform

Regisztráció végleges határideje 2017. április 30. (Túljelentkezés esetén a regisztráció beérkezésének sorrendje a döntő!)

A regisztráció során lehetőség van megadni, hogy közös busszal jönnének-e, ennek kb. díja 11.000-15.000Ft/fő. (Az útiköltség nem része a támogatásnak!)

Utasbiztosítás kötésére van lehetősége a közös busszal utazóknak, ha igényt tartanak rá. Ennek várható költsége kb. 2500 Ft/fő.

Kiskorúaktól kérünk egy szülői beleegyező nyilatkozatot, ami letölthető innen, illetve a regisztráció során kapnak egy linket, ami oda vezet.

Várva a találkozásra és a közös utazásra!

Erős vár a mi Istenünk!

Koltainé Somogyi Lilla és
Szidoly Roland
Ifjúsági referensek

Cimkék: