Az 5. Ökumenikus Diákfilmszemle pályázati kiírása

Frissítve: 2016.03.25. 17:02
Beküldte galambos - 2016, január 18 - 14:01
A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára meghirdeti az 5. országos filmszemléjét.

Résztvevők: 
I. korcsoport: 5-8. évfolyamon tanulók, 
II. korcsoport: 9-12. évfolyamon tanulók. 
Egy alkotó vagy alkotócsoport legfeljebb három filmmel pályázhat, 
egy iskolából több csoport is indulhat. 

A filmek témája: I. Kiemelt téma kategória: 
SZÜLŐFÖLD: kötődés - kérdés - ajándék 
II. Szabadon választott kategória: Bármilyen témában ábrázolhatják 
az alkotók azt, ami őket megragadta, foglalkoztatja, amit életük komoly vagy humoros eseményeivel kapcsolatban filmre valónak ítélnek.http://www.okudiakfilm.hu

A filmek műfaja: Tetszőleges. Lehet dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animáció, burleszk, klip stb. 
A technikák megválasztása az alkotókra van bízva, de elvárás azok igényes, színvonalas alkalmazása. 

A filmek szellemisége: A beküldött műveknek az általános emberi értékeken túl hitünk értékeit is tiszteletben kell tartaniuk. Nem szükséges vallási témát érinteniük, lehetnek humorosak, ironikus hangvételűek, probléma-felvetők, de fontos, hogy az élet evangéliumi szemléletével összhangban álljanak. 

A filmek időtartama: Nem haladhatja meg a 8 percet. 

Nevezési lap letölthető: http://www.okudiakfilm.hu. Részletek a nevezési lap elején olvashatók, nevezési díj nincs. 

A beküldendő filmek formátuma: HD (25p, 50i, vagy 50p) vagy video-DVD (részletek a nevezési lapon). 

Szakmai nap: Filmes műhelymunka és konzultáció: Piarista Gimn. Bp., 2016. március 12. szombat 10-16 h. 

Beküldési határidő (a film és a nevezési lap postára adásának határideje): 2016. április 27. szerda 24 h. 

Beküldési cím: Budapesti Piarista Gimnázium, 1052 Budapest, Piarista u. 1., vagy személyesen is beadható a Piarista Gimnázium portájára. A borítékra jól láthatóan kérjük ráírni: DIÁKFILMSZEMLE. 

Az ökumenikus előzsűri szakmai és tartalmi szempontok figyelembe vételével választja ki a döntőbe kerülő, a szemlén vetítendő alkotásokat. A beküldött filmek alkotóit 2016. május 14-ig értesítjük a döntésről. 

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2016. május 21-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri a közönség előtt értékeli a bemutatott alkotásokat, majd kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat. 

A szemle díjai: A SZÜLŐFÖLD témát kiemelten, a két korcsoportra bontva díjazzuk, a szabadon választott témát egyben. A díjak videofelszerelések (videokamera, állvány, videolámpa stb.) a következő értékben: három 1. díj egyenként 80 000 Ft, három 2. díj egyenként 50 000 Ft, három 3. díj egyenként 30 000 Ft. 
E díjakon túl (szintén tárgyjutalommal járó) különdíjakat és dicséreteket is adunk ki. Az évek óta eredményesen szereplő alkotóközösségek pedig egyházi weboldalakon filmes bemutatkozási lehetőséget kapnak. 
További információk: http://www.okudiakfilm.hu, illetve a filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef@gmail.com

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok: nevezési lap