Gyönyörű betlehemes az evangélikus templom előtt

Frissítve: 2018.01.31. 16:14
Beküldte galambos - 2017, december 11 - 14:27
Advent első vasárnapján sötétedéskor gyulladtak ki a kaposvári evangélikus templom előtt felállított betlehemi jelenetet megvilágító fények.

Idén többek között a Kaposvári Evangélikus Egyházközség nyerte el a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Gyülekezeti és Missziói Osztálya által felajánlott, kültéri betlehembe szánt bábfigurákat. Az ünnepélyes átadásra és a közös ünneplésre 2017. december 3-án, vasárnap került sor.

Felemelő látványban lehet része annak, aki a Kossuth Lajos utcában sétál az evangélikus templom felé. Egy különleges, kézzel készített kézműves betlehemes lett felállítva az idei ádventben, mely a Megváltó érkezését hirdeti az utcán sétálóknak. A betlehemes érdekessége nem csak a tótkomlósi evangélikus művész által készített bábok kedves látványa, hanem a finom megmunkálással készített pajta is, mely egy kaposvári asztalos munkáját dicséri.

Öröm arra gondolni, hogy a gyönyörű jelenet mostantól Vízkeresztig minden egyes nap jelenlétével jelzi az előtte megállónak, és az arra utazónak egyaránt, hogy ünnepi időszakba léptünk, várakozunk, reménykedünk, befogadunk és elfogadunk. A korán kelőknek és a későn hazatérőknek is fényével mutatja az utat. Az utat a jászolhoz, az utat a Megváltóhoz.

A betlehemesben található bábok – melyek a szent család mellett a három bölcset és egy pásztorfiút ábrázolnak –  az Evangélikus Gyülekezeti és Missziói Osztály adományai, míg az istálló a kaposvári Növekedés Alapítvány felajánlásából készült el.

Szöveg: Pongrácz Máté, forrás: kaposvarmost.hu