Díjtalan Újszövetség gyengénlátók részére

Frissítve: 2015.02.06. 12:40
Beküldte galambos - 2015, február 6 - 12:40
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya a Diakóniai Osztállyal közösen, a vakok és gyengénlátók világnapján, 250 darab Újszövetséget ajánl fel díjtalanul.

Ami számunkra természetes, az sokak számára nem. Október 15-e a „fehér bot” világnapja. Ezen a napon világszerte arra kívánják a figyelmet felhívni, hogy a vakok és gyengénlátók számára több figyelem, odafigyelés, szociális intézkedés történjen. Magyarországon ez különösen is fontos, hiszen - a népszámlálási adatok szerint - amíg 2001-ben 48 093 fő szenvedett látásszervi problémával, addig a 2011-es népszámlálás alapján a hazai lakosságon belül 74 492 fő küzd ilyen nehézséggel.

A Gyülekezeti és Missziói Osztály ezen a napon teszi közzé felhívását, mellyel gyülekezeteket, világi szervezeteket és magánszemélyeket kíván megszólítani. Kettőszázötven gyengénlátók számára kiadott Újszövetséget kívánnak díjtalanul szétosztani az esélyegyenlőség jegyében.

Németh Zoltán evangélikus lelkész, a Gyülekezeti és Missziói Osztály osztályvezetője szerkesztőségünknek elmondta: „Buda Annamáriával, a Diakóniai Osztály vezetőjével együtt az a reménységünk, hogy ezzel a kezdeményezéssel sok olyan – elsősorban idős – embernek adhatjuk vissza az olvasás – és azon belül Isten igéjének olvasása – élményét, akiket látásuk megromlása hosszabb vagy rövidebb ideje megfosztott ettől az örömforrástól.”

A gyengénlátók számára kiadott Újszövetséget a gyulmisz@lutheran.hu e-mail címen lehet a készlet erejéig igényelni.