25. alkalommal rendezték meg az evangélikus hittanversenyeket és az evangélikus gyereknapot

Frissítve: 2016.09.07. 09:24
Beküldte galambos - 2016, április 10 - 11:27
Piliscsaba – A Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében 2016. április 8-9-én került megrendezésre az országos hittanverseny gyülekezeti döntője és az evangélikus gyermeknap. Egy hatalmas tortával ünnepelték meg az országos hittanverseny 25. születésnapját is Piliscsabán. Az eredményekkel frissült!

A pénteki napon a gyülekezetek felső tagozatos hittanosainak részvételével zajlott a felsősök versenye, majd a nap táncházzal ért véget.

A Közel együttes által vezetett közös éneklés után Lacknerné Puskás Sára Józsefről szóló áhítata nyitotta meg a szombati napot. Ezután az alsósoké volt a fő szerep. 

Capras Viktor fényképei:

A délelőtt folyamán állomásokon mérhették össze tudásokat az 1.-4. osztályos tanulók. A csak gyereknapra érkezők ezalatt sportolhattak, ugrálóvárazhattak, de barkácsolhattak is különféle kreatív dogokat: volt cserépfestés, csipeszbáb- és hűtőmágnes készítés, arcfestés, csillámtetoválás készítés. Mindezekben a KÖSZI, Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért önkéntesei, valamint az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói segítettek a szervezőknek.

Az ebéd után Takáts Eszter és Juhász Kristóf interaktív zenés bábelőadása mozgatta meg a közönséget, akik titkon már a hittanverseny eredményei miatt izgultak. De még nem tudhatták meg az eredményeket, mert a szervezők további programokkal kedveskedteknekik. A nagyszínpadon pilisi gyülekezet IZSÓPKA nevű kórusa adott koncertet, de néptáncot is lehetett tanulni a templomban.

Horváth-Bolla Zsuzsanna (evangelikus.hu) fényképei:

 

Végül eljött az eredményhirdetés: bár sorrendet hirdetnek ilyenkor a csapatok között, de minden korosztály nagyon ügyes volt. A csapatok közötti különbséget csupán pár pont különbség adta, így elmondhatjuk, hogy igazán jól felkészült 450 gyermek mérte össze a nap folyamán tudását.

Az eredményhirdetés után pedig sor került Németh Zoltánnak a Gyülekezeti és Missziói Osztály vezetőjének úti áldására.

Ezután pedig ismét a Közel együttes dalai szólaltak meg és felvágták a születésnapi tortát. Simonné Nagy Ilonának jutott az a megtisztelő feladat, hogy segíthetett ebben. Ő ugyanis már az első hittanversenyen segítőként részt vett a szervezésben.

evangelikus.hu
Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A HITTANVERSENY EREDMÉNYEI, HELYEZETTJEI ITT ÉRHETŐEK EL.

!!! Ezúton is gratulálunk minden csapatnak gratulálunk !!!

A GYÜLEKEZETI csapatok eredményei

Az ISKOLAI csapatok eredményei

Rosta Izabella fényképei: