Ingyen ölelés – Karácsonyi istentiszteletet tartottak az Országos Iroda dolgozóinak

Frissítve: 2016.01.18. 14:02
Beküldte galambos - 2015, december 23 - 19:57
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa székházának kápolnájában gyűltek össze ezúttal az Országos Iroda és az egyházkerületek hivatalainak dolgozói a közös karácsonyi istentiszteletre, 2015. december 23-án. Az alkalmon a Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársai szolgáltak, közöttük többek között Balogh Éva és Németh Zoltán lelkészek, valamint a munkatársakból álló zenekar.

Völgyessy Szomor Fanni zenei betétekkel tette igazán meghitté az alkalmat, amelyen Ézsaiás könyve 65. fejezetének 2. verse és Lukács evangéliuma 15. fejezetének 20.b versei alapján Szemerei János püspök az ölelés fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét. Bár az ölelés világnapja októberben van, az ölelést bármikor lehet gyakorolni, mert az ölelés gyógyulást jelent, stresszt old, erőt ad, továbbsegít a nehézségen, fájdalmat csillapít, hormont szabadít fel, sőt reményt ad minden embernek. Karácsonykor, ahogyan Ady Endre is mondja, az Úr érkezése című versében, „...csendesen és váratlanul átölel bennünket az Isten” – hangsúlyozta a püspök.

Az alkalmon Krámer György irodaigazgató is köszöntötte az egybegyűlteket, majd kötetlen beszélgetéssel, szeretetvendégséggel ért véget az istentisztelet.

/Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna/

 

Cimkék: