Közel 1700 gyermek vett részt az Evangélikus Ovis Olimpián

Frissítve: 2015.09.15. 07:16
Beküldte galambos - 2015, május 11 - 12:10
Budapest – „Isten áldását éreztük ezen a szép sportos délelőttön” – fogalmazott a tótkomlósi óvoda intézményvezetője. Az Evangélikus Ovis Olimpia hatodik alkalommal került megrendezésre. Közel 1700 gyermek vett részt az MEE Országos Iroda Gyülekezeti és Missziói Osztálya által szervezett országos rendezvényen. (forrás: evangelikus.hu)

Immáron hagyományosnak mondható, hogy evangélikus óvodáinkban ovis olimpiát tartanak. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Gyülekezeti és Missziói Osztályának szervezésében idén közel 1700 gyermek vett részt az önfeledt együttléten. Balogh Éva gyülekezeti referens kérdésünkre elmondta, hogy „idén már hatodik alkalommal került megrendezésre az evangélikus óvodákban az Ovis olimpia. Május nyolcadika Európában a győzelem napja, ovisaink pedig a sok örömteli perc, a sorversenyek, játékos feladatok és a vetélkedő végén kapott érmek és kis ajándékok miatt érezhették mindannyian győztesnek magukat.” Az ország evangélikus óvodáiban megrendezett olimpiával kapcsolatban a gyülekezeti referens hangsúlyozta: „25 óvodában közel 1700 gyerkőc játszott együtt ezen a napsütéses tavaszi délelőttön. Munkatársi csapatunk a nagytarcsai Szivárvány Evangélikus Óvodába látogatott el. Talán az ott készült fotók is megvilágítanak valamit a vidámság és az életöröm friss levegőjéből. Az olimpián gazdára találtak a fából készült katicás, békás, helikopteres, kisautós jojók, amelyeket több órás összehangolt munkával csomagoltunk napokkal korábban.”

A Tótkomlósi Evangélikus Óvoda dolgozói nevében Bohácsné Szkupeny Angéla intézményvezető helyettes számolt be a Békés-megyei olimpiáról. „A verseny helyszínéül a Szlovák Általános Iskola tornatermét választottuk. Az Olimpia szervezői játékos, mozgásos feladatokat állítottak össze. A verseny előtti napokban már nagy izgalommal, várakozással teli gyermek arcokat láttunk az óvodában. A megmérettetés napján elsétáltunk az iskola tornatermébe, ahol először Unyi Anikó lelkésznővel való közös imádságban kértük az Úr Isten áldását délelőttünkre. Ezután elkezdődött a nagy versengés a csapatok között. Nagy volt az izgalom, három csapat váltóversenyekben mérte össze gyorsaságát, ügyességét és erejét.”

A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium óvodatitkárra, Győri Katalin Dorottya az intézményükben tartott vetélkedővel kapcsolatban beszámolt arról, hogy „a pestszentlőrinci Fecskefészek Óvoda lakói az óvoda udvarán „forgószínpadszerűen” játszották végig az idei ovis olimpia feladatait. A kisebbeknek egyszerűbb, a nagyobbaknak kicsit bonyolultabb feladatok jutottak, de a lényeg az volt, hogy minden gyermek élvezze a mozgást és a játékot.

Az orosházi evangélikus óvoda óvodavezetője, Vajer Tímea, elmondta, hogy „köszönjük az ovis olimpiai játékok lehetőségét, az előkészítői, szervezői és koordinátori szerepvállalást. Remekül szórakoztunk, tartalmas és vidám délelőttünk volt. Nagycsoportos és középsős óvodásaink ügyesen teljesítették a feladatokat, kisebb gyermekeink pedig lelkesen szurkoltak.

Bohácsné Szkupeny Angéla lelkesítő beszámolójában a verseny megvalósításával kapcsolatban kitért arra is, hogy „igazi verseny volt ahol mindenki nyert egy boldog délelőttöt. Az érmeket minden gyermek örömmel tette a nyakába, és vette át a jutalmakat. A tavaszi napsütésben boldogan gyalogolt „haza” a sárga egyen pólós evangélikus kis csapatunk.” A tótkomlósi intézményvezető az ovis olimpia vonatkozásában hangsúlyozta: „sikerült erősíteni a csapatszellemet és az együvé tartozás élményét. Pedagógiai programunkban is kiemelt nevelési terület az egészséges életmódra nevelés ezen belül a játékos mozgáskedv felkeltése, pozitív érzelmi viszony kialakítása. Óvodásainkról az olimpián sugárzott az öröm, a szeretet és a büszkeség. Meghatottan figyeltük Isten ajándékait a gyermekeket és büszkék voltunk rájuk, hogy egyházi óvodába járnak. Lelkiségük, szeretetük egymás iránt egy-egy ilyen alkalommal figyelhető meg a legjobban. Isten áldását éreztük ezen a szép sportos délelőttön.”

Kovácsné Mráz Ágnes óvodai vezető beszámolójából megtudtuk, hogy „a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és M-A Két Tan. Nyelvű Ált. Iskola óvodájában nagy sikerrel rendeztük meg az ovis olimpiát. Hála Istennek gyönyörű idő volt, és a gyermekek nagyon élvezték a sportprogramokat az udvaron és a tornateremben egyaránt. A kisebbekkel, és a nagyobbakkal külön csapatokat szerveztük és így nagy sikerélményük volt. Az ajándékok is nagy sikert arattak, sokáig próbálgatták a jojózás fortélyait! Az ilyen napoknak napnak közösségformáló hatása is van, melyet Urunknak Istenünknek köszönhetünk.Köszönjük szépen hogy évről évre megrendezhetjük az országos egyház keretein belül és támogatásával ezt a sportnapot, mert óvodánk egyik fontos feladata a sport és a mozgás megszerettetése."

Sopronban is tartottak olimpiát. Majorné Bruckner Judit óvodavezető beszámolójában kifejtette: „Idén, az elmúlt 2 esős Ovis Olimpia után immár jó időben a szabadban tudtuk megszervezni a versengést. Az óvoda szomszédjában lévő iskolai kosárpályán volt lehetőségünk a játékok lebonyolítására. A köszöntő után közös zenés bemelegítést tartottunk az egyik óvó néni vezetésével. A kisebbek versenyét a hét folyamán a csoportok a torna foglalkozások alkalmával bonyolították le. A nagyok versengése 10 órakor kezdődött május 8-án. A négy csoportunk nagycsoportosai mérték össze ügyességüket és gyorsaságukat. A megadott feladatokat a leírásnak megfelelően hajtottuk végre. A különböző feladatok végén a csoportok a helyezetüknek megfelelő számú pontot kaptak, amit az eredményjelző táblán felragasztottunk. A verseny végén végzett összesítésnél kiderült, hogy a Tulipán csoport az 1., a Napraforgó csoport a 2., a Katica csoport a 3., és a Méhecske csoport a 4. helyezést szereztemeg. Mindenki nagyon jól érezte magát: ki a buzdításban, ki a versengésben vette ki a részét. Az eredményhirdetés után hálaadó ima és közös ének következett. Minden gyermek megkapta az érmet, a versenyzők pedig még a jojót is."

Cimkék: