Kültéri betlehemes

Frissítve: 2015.02.06. 12:49
Beküldte galambos - 2014, november 27 - 09:49
A pályázat 2014-ben lezárult!

A képen láthatóhoz hasonló kültéri betlehemmel szeretnénk megajándékozni adventben egy gyülekezetet. A bábokat az osztályunk készítteti el, a gyülekezetnek december elejéig a faházikót kellene elkészítenie. A betlehem az evangélikus templom előtt, vagy annak udvarán kerülne felállításra december közepén egészen Vízkereszt ünnepéig. Elbontás után a gyülekezet tulajdonában marad, tehát az ideit követően minden évben felállítható, hagyománnyá tehető az adott gyülekezetben. Nagyon jó missziós hatása is van az alkotásnak, sokan megállnak megnézni az ünnepek idején, illetve hírét véve sokan - főleg gyermekes családok - csak emiatt sétálnak majd arra és állnak meg a templom előtt. Az idén csak egy ilyen alkotást tudunk biztosítani, jövőre szeretnénk többet is készíttetni, illetve évről évre bővíteni a kínálatot még több gyülekezet számára. A következő lépések megtétele szükséges a "jaj de jó, miénk a betlehem" eléréséhez:
1. E-mail küldése a gyulmisz@lutheran.hu címre "betlehem" tárggyal, amelyben a levélíró kifejezi, hogy igényt tart az alkotásra, gondoskodik annak megfelelő elhelyezéséről és a házikó elkészítéséről. Határidő: november 5!
A pályázónak ezt a szándékát a helyi elnökséggel és presbitériummal is egyeztetnie kell.
2. Novemberben a házikó elkészítése a gyülekezet által a bábok fogadására. (Pozitív válasz estén!)
3. Az átadás megszervezése a Gyülekezeti és Missziói Osztállyal közösen, egy, a felállított betlehem mellett megtartott adventi esti alkalom keretében. (A gyülekezet által felállított házikóba a megbeszélt napon berendezzük a betlehemet, tartunk egy zenés áhitatot a gyülekezettel, utána mi hazajövünk, de a szent család marad, a gyülekezet tulajdonába kerül.)

Mivel csak egy betlehemet tudunk az idén ajándékozni, ezért a jelentkezők közül az osztály munkatársai választanak egy gyülekezetet, a többieket azzal vigasztalva, hogy jövőre talán többet is sikerül az év végéig elkészíteni. Előnyt jelent a "pályázásnál", ha az igénylő gyülekezet minél többet tud bele, illetve mellé tenni, akár az átadó ünnep lebonyolításában, szervezésében, akár a betlehem mellett megrendezésre kerülő későbbi programokat illetően, mint például adventi - karácsonyi zenés áhitat, stb. Előny továbbá, ha olyan kicsiny, anyagilag is erőtlen gyülekezetről van szó, amely ezáltal lehetőségein túl adhat valamit tagjainak, illetve a környezetében élő embereknek, családoknak.

A házikó főbb paraméterei: 
      60 cm a lábak hossza,
·      magassága a széleken 160 cm, középen 220 cm,
·      szélessége: 160 cm,
·      mélysége: 105 cm.