Kaposvárra érkezett az Evangélikus képeskönyv

Frissítve: 2022.06.20. 15:27
Beküldte galambos - 2017, augusztus 3 - 10:06
A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya egy két méternél is magasabb „Evangélikus képeskönyv”-et készíttetett el a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére. A könyv Kaposvárra is megérkezett.

A Művészetek Völgyét, a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozót, több megyeszékhelyet, valamint legutóbb Zalaegerszeget és Nagykanizsát is megjárt „Evangélikus képeskönyv” 2017. július 15-én érkezett Kaposvárra. A hatalmas daruval elhelyezett alkotás a Berzsenyi parkkal szemben található evangélikus templom tövében tekinthető meg és a Kaposvári Evangélikus Egyházközség szervezésében két héten keresztül áll Kaposvár város rendelkezésére.

Az óriás könyv ember nagyságú mérete ellenére lapozható és különlegessége, hogy szó szerint belépést nyújt a könyv mélyére. A több mint 2 méter magas és 600 kilós kötet 12 oldalon mutatja be az evangélikus egyház történetét és jelenét, valamint a reformáció országunkra gyakorolt hatását.

A könyvből többek között megismerhetjük a hazai evangélikusság múltját és jelenét, a Magyarországi Evangélikus Egyház és Luther Márton legfőbb tanításait, az evangélikus egyház missziói munkaágait és szolgálati területeit, elolvashatjuk az egyház főbb hitvallásait, végül megismerkedhetünk több neves evangélikussal. A könyv fellapozója megtudhatja, hogy nem csak Johann Sebastian Bach, Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Berzsenyi Dániel vagy épp Dietrich Bonhoeffer, de napjaink jelentős európai politikusa, Angela Merkel német kancellár is az evangélikus egyház tagja.

Az óriáskönyv érdekessége, hogy teljesen összecsukható és pánttal lezárható, az oldalai pedig kerekeken gördülnek és akár be is állhatunk az egyes oldalak közé. Az alkotás megtekintése teljesen ingyenes, nem szükséges más, mint pár perc szabadidő az olvasáshoz és egy kis fizikai erő, mert a lapok mozgatása ekkora méretnél már nem túl egyszerű feladat! De aki veszi a fáradságot, egy különleges élménnyel és nem mellesleg sok új információval gazdagodhat.