Luther kétszer

Frissítve: 2018.02.11. 15:16
Beküldte galambos - 2017, október 30 - 12:17
Nagybánhegyes – Pusztaföldvár – Október utolsó hétvégéjén Békés megyébe érkezett a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának Luther-műsora. Szombat délután a szimbolikusnak tekinthető 15 óra 17 perces időpontban a nagybánhegyesi evangélikus gyülekezeti házban, kora este pedig a pusztaföldvári Bartók Béla Művelődési Ház nagytermében elevenedett meg a reformátor élete.

A Németh Zoltán osztályvezető, Balogh Éva lelkész és Völgyessy Szomor Fanni énekművész alkotta társulat énekekkel, önéletrajzi írásokkal idézte meg Luther doktor alakját. Az ökumenikus közönség előtt kirajzolódott nemcsak a reformátor, hanem a tudós, a szervező és a családapa képe is.

Németh Zoltán elmondta, hogy a pusztaföldvári est már a harmincadik előadás volt a sorban, és a jubileumi évben még tíz helyre utaztatják a produkciót.

A két gyülekezetben ezúttal nemcsak a színvonalas előadásnak, hanem az ajándékoknak is örülhettek a szerencsések. Ugyanis most sorsolták ki a hónapokon át tartó reformációi kvízjáték nyerteseit; a vasárnapi istentiszteletre érkezők egy-egy egyháztörténeti kérdésre válaszolhattak az év folyamán, a megfejtők között pedig Bibliák, könyvek, társasjátékok és CD-k találtak gazdára.

Forrás: evangelikus.hu /Szöveg és fotó: László Jenő Csaba

 

 

Cimkék: