Ősszel indul a matricagyűjtés!

Frissítve: 2016.08.30. 15:49
Beküldte galambos - 2016, június 26 - 16:46
A Gyülekezeti és Missziói Osztály idén ősszel egy új kiadvánnyal, egy matricáskönyvvel szeretné segíteni a gyülekezetek munkáját abban, hogy az általános iskolás korosztályú gyerekeket az istentiszteleteken, gyülekezeti alkalmakon való részvételre motiválja.

A gyerekek körében népszerű a matricagyűjtögetés - ezt a nagyobb áruházláncok hasonló akciói is bizonyítják. Fontos, hogy a matricákat nem a (kötelező) hittanórákon, hanem gyülekezeti alkalmakon lehessen gyűjteni, a gyülekezethez való kötődést szeretnénk vele erősíteni. 

A rendszer működése: a gyülekezetek megrendelik a matricás albumokat, annyi példányban, ahány hittanos van, és a tanévnyitó istentiszteleteken kiosztják. Az albumok költségeit (ahol a gyülekezet ezt megengedheti magának, és ajándékba adja, az a legideálisabb, ha nem, akkor a szülőkkel közösen - mint mondjuk egy hittankönyv megvásárlását). A matricacsomagokat a gyülekezetek vásárolják meg, és minden istentiszteleten/alkalmon kapnak egy-egy matricacsomagot a gyerekek. A matricacsomagok egyenként 5 matricát tartalmaznak, összesen 150 matricát kell a tanév során összegyűjteni.

A matricáskönyv a 2016/17-es tanévben Pál apostol életét dolgozza fel, mégpedig azért, mert ebben az évben a hittanversenyen is ez lesz a téma, így már szeptembertől lehet rá készülni pl. gyermekbibliakörökön, de egyénileg otthon is, a matricáskönyv alapján. A felkészülésben komoly segítség ez a füzet, mert a hittanverseny kijelölt igeszakaszait dolgozza fel a matricáskönyv!

Az albumot Kállai Nagy Kriszta csodaszép rajzai fogják díszíteni.