Ovis Olimpia 2016

Frissítve: 2016.09.07. 09:25
Beküldte galambos - 2016, május 11 - 10:38
A Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működő mintegy 26 óvodában a gyerekeknek szóló olimpiai játékokat rendeztek. KÉPGALÉRIA

Várpalota, Forrás Evangélikus Óvoda

Győr, Péterfy Oktatási Központ óvodája

Sopron, Hunyadi János Evangélikus Óvoda

Az időjárás az idei évben is kedvezett nekünk, így a szabadban tudtuk megrendezni az Ovisolimpiát. Az iskolánk kosárpályája, mely az óvodaudvar mellett van tökéletes helyszín volt az esemény lebonyolítására.

Pénteken közel 100 óvodásunk jött óvodába, így mindannyian kényelmesen elfértünk itt. A programnak megfelelően szerveztük a délelőttöt. A köszöntő után közösen énekeltük a dalokat, melyhez mozogtunk is. A zenés bemelegítést az egyik óvó néni irányításával végeztük.

Ez után vette kezdetét a versengés. A négy csoportunk a nagyobbak részvételével alakítottak csapatokat. A többiek a pálya széléről szurkoltak a csoporttársaiknak. Az első feladat a terelgetős játék volt. Minden játék után a helyezésnek megfelelően kaptak virágot a csoportok, melyet az eredményjelző táblára helyeztünk. Az első 4-et, a második 3-at , a harmadik 2-t, míg a negyedik 1 virágot kapott. Mindegyik játékban nagyon lelkesek voltak a gyerekek, nagy küzdelem zajlott. A játék végeztével közösen imádkoztunk, majd kezdetét vette az eredményhirdetés. Az első a Katica csoport, a második a Tulipán csoport, harmadik a Napraforgó csoport és negyedik a Méhecske csoport lett. Nagyon örültek a gyerekek a strandlabdáknak mellyel a csoportok először közösen játszottak. Külön örültek a gyerekek annak, hogy most mindenki saját maga vihetett haza egy labdát. Kiosztottuk az érmeket is, melynek szintén nagyon örültek az óvodásaink. Nagyon vidáman és sok mozgással telt ez a délelőtt.

Budapest, Fecskefészek óvoda

Alberti, Alberti Evangélikus Óvoda

2016. május 6-án délelőtt 10 órakor a Fejem-lábam...... kezdetű dallal megkezdtük az ovis olimpiát. Utána 5 perces bemelegítés következett. A gyerekek lelkesen várták a sorversenyeket. Két 10 fős csapat versengett egymással a négy versenyszámban. Nagyon ügyesek voltak, drukkoltak egymásnak és örültek a győzelemnek. A verseny végén boldogan vették át az érmeket és nagy örömöt jelentett nekik az ajándék strandlabda.

Soltvadkert, Vadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda

Több éves hagyomány már óvodánkban, hogy május első hetében Ovis Olimpiát szervezünk gyermekeinknek a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásával. Ezzel is kihangsúlyozva a mindennapi mozgás fontosságát és azt, hogy mire tanít bennünket a sport: fegyelemre, kitartásra, alázatra, pontosságra, tiszteletre, csapatmunkára, stb.
Két helyszínen került megrendezésre az "olimpiai" játék: óvodánk emeleti torna termében és a szemben lévő evangélikus iskola kis tornatermében.
Erre azért volt szükség, mert két nagy csoportunk van, és minden kisgyermek játékosként szeretett volna részt venni az ovis olimpián.
Köszönet az óvodapedagógusoknak a szervező munkáért és Siha János testnevelő tanárnak, valamint Csesznegi Lajos, Hímer István edzőknek a feladatok lebonyolításáért!
A köszönet szavát intézzük a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya felé, akik az Ovis Olimpián részt vevő evangélikus óvodáknak ajándékot küldtek, melyeket már átadtunk a gyermekeknek!
 
Szöveg: Hachbold Éva, fotó: Kévés Andrea.

Hajnalcsillag Evangélikus Óvoda:

Óvodánkban is nagy-nagy izgalom előzte meg ezt a szép napot. A május 6-a előtti napok a készülődés és várakozás izgalmaiban teltek el. Beszélgettünk arról, hogy mi is az az olimpia, képeket, fotókat nézegettünk a korábbi ovis olimpiákról is. A „régi” kisovisok büszkén mesélték a legkisebbeknek, hogy milyen jó ilyenkor is együtt lenni. „Együtt lenni jó” kezdetű énekünket énekelgettük.

A bemelegítő ének után: „Fejem, vállam, térdem…” egy kis zenés ráhangolódás következett, jól átmozgatva minden porcikánkat. Megalakultak a csapatok: piros, kék, fehér és sárga színű pólóban.

A játékok rendkívül ötletesek és változatosak voltak. Örömmel vettek részt benne a legkisebbek is. Sikerélményhez juthatott minden gyermek. Együtt örültek egymás sikerének, biztatták egymást tapssal, szurkolással.

Jó volt látni és megtapasztalni azt, hogy a legkisebbek sikerének a nagyobb óvodások is örülnek. Kudarc esetén biztatják egymást, segítik, bátorítják kispajtásukat.

A délelőtt folyamán sokkal inkább az együttes öröm, az önfeledt játék, az együtt és közösen megélt élményszerzés került előtérbe. Másodlagossá vált gyermekeinknek, hogy melyik csapat győzött.

A gyermeki öröm tisztasága hatotta át délelőttünket. Örömmel és hálaadással a szívünkben kulcsoltuk imára kezünket az ajándékosztás előtt.

Cimkék: