Megjelent a Pál apostol életét feldolgozó matricás könyv

Frissítve: 2017.12.03. 17:47
Beküldte galambos - 2016, augusztus 30 - 15:42
A Gyülekezeti és Missziói Osztály idén ősszel egy új kiadvánnyal, egy matricagyűjtő album megjelentetésével is segíti a gyülekezetek munkáját abban, hogy az általános iskolás korosztályú gyerekeknek az istentiszteleteken, gyülekezeti alkalmakon való részvételhez kedvet csináljon.

A gyerekek körében népszerű a matricagyűjtögetés, ezt a nagyobb áruházláncok hasonló akciói is bizonyítják. Fontos, hogy a matricákat ne az iskolai hittanórákon, hanem gyülekezeti alkalmakon lehessen gyűjteni, a gyülekezethez való kötődést szeretnénk vele erősíteni. (Az albumok oszthatók az iskolai hittanórákon is, a matricák pedig a gyülekezetben, így az album segíthet az iskolai hittanosok gyülekezet felé fordításában.)
A rendszer működése: a gyülekezetek megrendelik a matricás albumokat, annyi példányban, ahány hittanos van, és a tanévnyitó istentiszteleteken, első hittanórákon kiosztják. Vagy a gyülekezet vásárolja meg az albumokat, és ajándékba adja - ez a legideálisabb - vagy az iratterjesztésben lehet árusítani a családoknak. A matricacsomagokat a gyülekezetek vásárolják meg, és minden istentiszteleten/alkalmon kapnak egy-egy matricacsomagot a gyerekek. A matricacsomagok egyenként 5 matricát tartalmaznak, összesen 120 matricát kell a tanév során összegyűjteni. Mind az album, mind a matricás csomagok folyamatosan után rendelhetők.
A matricás könyv a 2016/17-es tanévben Pál apostol életét dolgozza fel, mégpedig azért, mert ebben a tanévben a hittanversenyen is ez lesz a téma, így már szeptembertől lehet rá készülni pl. gyermekbibliaórákon, de egyénileg otthon is, a matricás könyv alapján. A felkészülésben komoly segítség ez az album, mert a hittanverseny kijelölt igeszakaszait dolgozza fel!
A matricákat lehet cserélgetni hittanórákon, egyházmegyei, és országos rendezvényeken, illetve a Gyülekezeti és Missziói Osztály weboldalán.
Az albumot Kállai Nagy Kriszta csodaszép rajzai díszítik. Az albumot Koltainé Somogyi Lilla és Zsugyel-Klenovics Katalin szerkesztették.

Az album és a matricák a Luther Kiadótól rendelhetők meg.
Az albumba 120 féle matrica ragasztható be.
Az album és a matricás csomagok külön vásárolhatóak meg.
Album: 490 Ft.
Matricás csomag (5 matricával): 80 Ft

Szerk. Koltainé Somogyi Lilla – Zsugyel-Klenovics Katalin; grafikus: Kállai Nagy Krisztina
Kiadó: Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó
Kiadási év: 2016
Oldalszám: 48 oldal
Méret: 198×265 mm
Könyvkötés: irkafűzött
ISBN 978-963-380-084-3
Cimkék: