Pályázat az Interaktív keresztút kiállítására

Frissítve: 2017.04.24. 15:55
Beküldte galambos - 2017, február 13 - 16:43
Szeretettel ajánljuk idén is osztályunk egyik "termékét", a 10 példányban elkészített ”Interaktív keresztút” nevet viselő kiállításunkat.

Szeretettel ajánljuk idén is osztályunk egyik "termékét", a 10 példányban elkészített ”Interaktív keresztút” nevet viselő kiállításunkat. Az anyag a szenvedéstörténet állomásain halad végig, interaktív módon, tehát minden stációnál - 12 db. - van egy kis feladat: egy mozdulat, vagy gondolkodni, megválaszolni való. Beltéri kiállítás, tehát templom, vagy gyülekezeti terem igényeltetik hozzá, ahol a látogatók szép lassan sétálhatnak állomástól állomásig. Virágvasárnap előtt vihetnétek el innen a GyüMi-ből és Húsvét után kérnénk vissza, tehát a nagyhéten és az ünnepek alatt lenne a gyülekezetetekben látogatható. A kiállítás anyaga egy nagyobb bőrönd méretű kartondobozba van összecsomagolva, ami egy személyautó csomagtartójában bőven elfér. A stációk felállítását nektek kell elvégezni a csomagban található útmutató alapján. A kiállítás nyitva tartását és az ügyeletet is a gyülekezetnek kell helyben önkéntesekkel megszerveznie. Egy-egy stáció képekből, szövegekből, tárgyakból áll. Nagy értéket nem képvisel az anyag, de az interaktivitás miatt folyamatos rendezést, felügyeletet igényel.

A lehetőség színesítheti az adott gyülekezet nagyheti programjait, összeköthető más, a teremben tartott alkalmakkal - pld. evangelizáció - és olyan látogatók érdeklődését is felkeltheti, akik a szokásos egyházi, gyülekezeti alkalmakra nem fogékonyak. Témája lehet gyülekezeten belüli csoportok beszélgetésének, végigjárható a konfirmandusokkal, ifisekkel, bibliaórásokkal, stb. Kb. min. 30nm alapterületű, szabad falfelülettel rendelkező terem (valamint néhány asztal, szék) szükségeltetik hozzá, amelynek szokásos funkcióját a kiállítás nem zavarja, a terem a kiállítás alatt is ugyanúgy használható.

Az igényeket "interaktív keresztút" tárggyal a gyulmisz@lutheran.hu címre várjuk február 20-ig.
(10 helyszínen tudjuk kiállítani)