Szépítőtábor fiataloknak

Frissítve: 2014.10.10. 09:22
Beküldte galambos - 2014, október 10 - 09:20
Gyülekezeti és Missziói Osztályunk egy különös táborozási lehetőséget szeretne a fiatalok (14-20 évesek) számára felkínálni. Szépítőtábor! Tegyük szebbé a világot! Vegyél részt valami jóban, tedd hozzá a magadét, magadat!

A szépítőtábor megvalósításához várjuk gyülekezetek, egyházi intézmények olyan jellegű igényét, amelyben 10-20 fiatal egy héten át tartó munkája érdemi segítség lehet. Gondolhatunk parkosításra, területrendezésre, természet illetve környezetvédelmi tevékenységre, stb. Nem kell, hogy egyházi területen jelentkezzék az "eredmény", lehet közterület egy településen, vagy természetvédelmi terület egy település határában.  Külön jó, ha a tábornak missziói hatása lehet az ott élők felé. (Építőipari munka - például bontás - és egyéb veszélyes tevékenység nem jöhet szóba, de festés például igen)

 

Olyan „pályázatot” tudunk elfogadni, amely két kritériumnak megfelel:

  1.  Valós igény, amely érdemi segítségnyújtásra kínál lehetőséget
  2. Helyben - vagy a közelben - elszállásolási lehetőség a résztvevők számára.

A szépítőtábor megvalósításához szükséges egyéb feltételeket - beleértve a szállás és étkezés költségeit - valamint a fiatalok „felügyeletét”, az egyéb programjaik koordinálását a Gyülekezeti és Missziói Osztály vállalja.

 

Segítség a gondolkodáshoz:

Lelkészként, intézményvezetőként, pedagógusként vagy felelős gyülekezeti tagként milyen rendezésre váró területet látok a környezetemben, ahol segítő kezek sokat tehetnének a szépülés, javulás érdekében? Mi az, aminek megoldására, elrendezésére közös munkát hirdetnék - illetve arra hívnám az embereket - a közösségemben?

Mely személyekkel, intézményekkel, civilszervezetekkel stb vagyok kapcsolatban, akiket megkérdezhetnék a környezetemben, ha nekem nincs ötletem?