Wartburg – Templomkert evangélikus udvar a Művészetek Völgyében

Frissítve: 2016.07.26. 19:57
Beküldte galambos - 2016, július 20 - 15:45
A 26. Művészetek Völgye 2016. július 22. és július 31. között várja a látogatókat Taliándörögdön, Kapolcson és Vígántpetenden. A Wartburg Templomkert evangélikus kultúr- és gasztroudvar sokszínű programmal várja az odalátogató gyermekeket és felnőtteket.

A Művészetek Völgye rendezvényei között az evangélikus Wartburg Templomkert tailjándörögdi udvara egyházunk Templomkert projektjének szervezésében valósul meg. Az udvarban minden nap lesz zenebölcsi és babakuckó. Miközben a szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket, olyan programokon vehetnek részt, amelyek leleményes módon mutatják fel az udvar evangélikus jellegét az érdeklődők számára. 

Így lesz például püspökfalat – interaktív főzés püspökeinkkel, gospelistentisztelet, apasarok – asztali beszélgetések, sőt anyasarok – is. Az udvar nagyszínpadán fellép többek között Müller Péter Sziámi, Gryllus Dániel, Kéri György, az első magyar skótdudás, továbbá Farkas Zoltán gitárművész 500 év gitáron című műsorával, és a Palinta Társulat. 

Előadást tart V. Németh Zsolt államtitkár Egyház–Környezetvédelem – tiszta forrás-hungarikum, Dejcsics Konrád OSB és Veiland László Fűben-fában orvosság címmel. De lesz nemezelés, gyógybalzsam-készítő villámtanfolyam és még számos meglepetés a várépítéstől a mászófalig. A szervezők tapasztalata szerint az őstermelők jelenléte okozta piaci kavalkád is hozzájárul majd ahhoz, hogy a programok látogatói családias hangulatban, hosszú időre feltöltődjenek kulturális és vallási élményekkel. A Wartburg – Templomkert udvar naponta 11 órakor nyit és 19 órakor zárja kapuit.

Egyedülálló köztéri installáció a Völgyben!

Egy két méternél is magasabb „Evangélikus képeskönyv” készült el a reformáció közelgő 500. évfordulójának tiszteletére. Az óriás könyv ember nagyságú mérete ellenére lapozható, és 12 oldalon mutatja be az evangélikus egyház történetét és jelenét. A rengeteg kép, és információ mindenki számára sok érdekességgel szolgál. Lapozzuk együtt végig ezt az egyedülálló, köztéri installációt a Wartburg – Templomkert udvar előterében, Taliándörögdön!

 

A Wartburg-Templomkert projekt a Facebookon, folyamatosan frissülő programokkal: https://www.facebook.com/wartburgtemplomkert
A Templomkertem hivatalos oldala: http://www.templomkertem.com
A Művészetek Völgye a Facebookon: https://www.facebook.com/muveszetekvolgye
A fesztivál hivatalos oldala: https://www.muveszetekvolgye.hu

 

Cimkék: