Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Pályázat 2018.

Frissítve: 2018.05.26. 12:01
Beküldte galambos - 2018, április 23 - 17:06
A Gyülekezeti és Missziói Osztály gyermek és ifjúsági pályázata. A pályázatok postára adási határideje: 2018. május 9.

Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Pályázat 2018.

Kiíró: A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága

Pályázhatnak:
- evangélikus egyházmegyék
- evangélikus egyházközségek
- evangélikus cserkészcsapatok
Csak önálló jogi személyiséggel rendelkező egyházközség adhat be pályázatot.

Pályázat célja szerinti kategóriák:

 1. 1. A felsorolt három pályázói kör gyermek- és/vagy ifjúsági táborainak/programjainak/rendezvényeinek támogatása.
  Előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek legalább három evangélikus gyülekezet közösen megtervezett és megvalósított programját mutatják be. De ez nem jelenti azt, hogy egy gyülekezet önállóan ne pályázhatna.
  A kategórián belül a saját tábort nem szervező gyülekezetek a MEE Országos Ifjúsági Táborai, valamint a Fóti Kántorképző nyári tanfolyamai részvételi díjának támogatására is pályázhatnak. (Országos táborainkról és a kántorképzőről további információ: http://orszagostabor.lutheran.hu/)
  Kérjük, hogy a tervezett program/rendezvény részletes programtervét mellékeljék a pályázathoz!
  Egy gyülekezet csak egyetlen összefogásban, vagy egyénileg nyújthat be pályázatot. A Szélrózsa ideje alatt tervezett programokat, táborokat, a Bizottság nem tudja támogatni!

 2. 2. A 12. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozóra érkező evangélikus ifjúsági csoportok részvételi díjának, vagy utazási költségeinek támogatása.
  Egyházunk országos ifjúsági munkájának mára a legnagyobb és legfontosabb területe a Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozó. Célunk minél több fiatal megszólítása.
  A 12. Szélrózsa 2018. július 25-29-ig Bükön kerül megrendezésre. (További információ: https://szelrozsatalalkozo.hu/) A Szélrózsa ideje alatt tervezett programokat, táborokat, a Bizottság nem tudja támogatni!

 3. 3. Kis értékű tárgyi eszköz beszerzésének támogatása: A felsorolt három pályázói kör gyermek és/vagy ifjúsági alkalmainak megrendezéséhez szükséges kis értékű tárgyi eszköz beszerzésének támogatása 50 000 Ft-ig. A pályázaton igényelt összeg ezt az összeghatárt nem haladhatja meg!

 4. 4. Ifjúsági Vezetőképző. Egyházunk országos ifjúsági munkájának egyik meghatározó területe a gyülekezetekben zajló ifjúsági munka A Gyermek-és Ifjúsági Bizottság szükségesnek és fontosnak tartja ennek a területnek a támogatását oly módon, hogy a gyülekezet aktív ifjúsági tagjainak ifjúsági vezetőképzésen való részvételét támogatja. A gyülekezetnek magának kell kiválasztania a képzést, majd a pályázati űrlapra az adott kérdésekre válaszolva pályázhat, úgymint a választott képzés bemutatása (egyházi, világi, külföldi), milyen kompetenciát fejleszt a képzés, résztvevők száma, részvétel költségvetése.
  A pályázati elszámoláshoz szükséges a gyülekezet és a támogatni kívánt fiatalok között kötött írásbeli támogató nyilatkozat!
  Ebben az egy esetben, amikor egy gyülekezet adja be a fiataljai számára a pályázatot, a gyülekezet pályázhat az A, B és C kategória valamelyikére is!

A pályázat teljes kiírása INNEN érhető el.