Istennel szövetségben az új tanévben (is)

Frissítve: 2022.08.19. 15:00
Beküldte galambos - 2022, augusztus 19 - 15:00
A 2023-as hittanverseny foglalkoztatójának ajánlása

Az új tanévhez közeledve a Luther Kiadó a Gyülekezeti és Missziói Osztállyal összefogásban ismét segíteni szeretné a gyülekezetekben és intézményekben folyó gyermekek közötti szolgálat tervezését, megvalósítását. Az ellőttünk álló időszakban, a XXXI. Országos Evangélikus Hittanversenyt tervezve arra figyelünk, ahogyan Istennel szövetségben Mózes kivezeti népét Egyiptomból. A könyv szerzői: Tóthné Barcs Ágnes és Varga-Tóth Tímea, a dunakeszi evangélikus gyülekezetben szolgáló hittantanárok a jól bevált feladatokat is új ötletekkel megtöltve hozzák közel hozzánk ezt a rövid, de nagy hatású ószövetségi időszakot.

Nemcsak a különböző hittanversenyes fordulókra való készülésben használhatjuk a füzetet, hanem a gyülekezeti, közösségi alkalmakon is könnyen átláthatóan alkalmazható kiadványt tarthatunk a kezünkben, hiszen a tíz igeszakaszt feldolgozó gyűjteményt sorozatként is feldolgozhatjuk. A letisztult jelképrendszer a belső térképek segítségével valódi útikalauzzá válhatnak a kezeink között. A már megszokott középső matricás rész most is fontos bibliai eseményeket, illetve a tízparancsolatot és a tíz csapást is feldolgozza. Ebben az évben már kézműves ötletekkel is gazdagították a szerzők a közös csoportmunka, vagy az egyéni elmélyülés lehetőségeit.

A szakmai lektorlást az előző évhez hasonlóan ismét Szabóné Mátrai Marianna végezte, a foglalkoztató sorozat egységes grafikai arculatát és igényességét pedig Kemény Márton János biztosította. Bízunk benne, hogy ez az állandó, sok evangélikus gyermeket, lelkészt, hittantanárt, gyülekezetei munkatársat összekötő lehetőség Isten jelenlében megerősíti a mi Istennel való szövetségünket is.

A kiadvány a Luther Kiadó webáruházából rendelhető meg.

Grendorf-Balogh Melinda

Cimkék: